Vučić pozvao opoziciju da podrži izveštaj Vlade o Kosovu

BEOGRAD

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras sve opozicione poslaničke grupe da još jednom razmotre izveštaj Vlade o stanju na Kosovu i da ga podrže, jer sujeta ne treba da bude važnija od državnih i nacionalnih interesa.

Vučić je na kraju posebne skupštinske sednice, posvećene Kosovu, koja je trajala više od 10 sata, istakao da je parlament u prošlosti uvek bio jedinstven kad je Kosovo u pitanju i da tako treba da bude i sad, zbog čega moli one koji su rekli da neće glasati za izveštaj, a nisu obrazložili zašto su protiv, da još jednom razmisle o tome.

On je poručio predstavnicima Srba sa Kosova, koji su sednicu pratili sa balkona, da su priče da su kriminalci deo hibridnog rata protiv Srbije i “protiv svih slobodarskih država”, a dolaze uvek iz dva-tri kruga ili iz jednog centra.

Hvala vam što čuvate srpsko ime na Kosovu, preneo im je Vučić.

Nastavak sednice biće u sredu u 10:00 časova.

Sednicu Skupštine pratile su mnoge polemike Vučića sa šefovima opozicionih poslaničkih grupa, a uvodno izlaganje mu je trajalo duže od jednog sata.

Bilo je reči o raznim temama, najmanje vezanim za Kosovo, a Vučić je čak i na replike, čije trajanje je ograničeno na dva minuta, odgovarao po 20 minuta.

Sednicu su obeležila i stalna dobacivanja govornicima, u čemu su prednjačili poslanici Srpske napredne stranke, ali nisu zaostajali ni oni iz opozicije.

Bilo je i uvreda, pa je tako šef poslaničkog kluba Jedinstvene Srbije Dragn Marković tri puta zaredom poslaniku Ne davimo beograd Radomiru Lazoviću rekao da je “džibronja pijani”.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare