Vučić otvorio Roštiljijadu

LESKOVAC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je večeras u Leskovcu 28. Roštiljijadu.

On je rekao da je “Roštiljijada “ u Leskovcu najposećenija turistička manifestacija u Srbiji, „sa oko 700.000 ljudi“.

Roštiljijada je ubedljivo posećenija i od Bir festa,Guče i Egzita i svih onih manifestacija sa kojima se inače ponosimo“, rekao je Vučić

On je pozvao građane iz svih delova zemlja da dodju u Leskovca i uživaju na Roštiljijadi.

“Vučić je i u Leskovcu govorio da će do kraja godine biti povećane plate za sve u javnom sektoru i da će biti povećana minimalna zarada u privtanom sektori.

On je rekao da će u Leskovac uskoro doći jedan strani investitor “koji će zaposliti nekoliko hiljada ljudi” ali da još uvek ne može da otkrije o kome se radi.

„Očekujemo još jednu veliku kompaniju, ne znam da li se računa kao zapadnoevropska ili američka, pošto zavisi koji njen deo će ovde da ulože“, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da sada u Leskovcu ima 17.000 nezaposlenih, a bilo je 23.000 i mora da se spusti na ispod 10.000 ili 11.000.

Dodao je da je Leskovac  uređeniji i da će biti “još uredjeniji” i da će “dobiti još novca za fasade”.

Vučić je najavio da će “u oktobru ili najkasnije početkom novembra” u Lebanu biti otvorena fabrika na čijem se uredjenju uveliko radi i da je to “prva fabrika koja će posle trideset godina biti otvorena u tom mestu”.

 

Obećao je i da će država dodatno da pomogne Leskovac u realizaciji projekta oko kolektora, kako bi od Holandije mogli da dobiju osam miliona evra za nastavak radova.

Ukazao je  da će Koridor 10, južni krak, doprineti većem dolasku investitora i dodao da je važno da se “dovuče gas u južnu Srbiju da bi investitori tu mogli i da ostanu i još u većem broju da dolaze”.

Rekao je i da će država nastaviti da pomaže Topličkom, Pčinjskom, Pirotskom, Nišavskom i Jablaničkom okrugu.

„Roštiljijada“ će u centru Leskovca trajati do 3. septembra

Svečanom otvaranju manifestacije na Širokoj čaršiji prethodio je koncert KUD „Lemind“, kao i defile mažoretkinja, bubnjara i dobošara, a na koncertu večeri nastupiće Zvonko Bogdan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare