Vučić odlikovao Gimnaziju, muzej, Hadži Djokića

LESKOVAC
Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić je u Beogradu dodelio priznanja zaslužnim institucijama i pojedinacima.

Odlikovanja su danas uručena Gimnaziji Leskovac, Sretenjski orden drugog reda, Narodnom muzeju Leskovac, Sretenjski orden trećeg reda i akademiku, prof. dr (Jovanu) Hadži Đokiću, rođenom Leskovčaninu, Karađorđevi zvezdu trećeg reda, objavljeno je na sajtu grada.

Kako je danas rečeno na dodeli Gimnaziji je odlikovanje uručeno kao jednoj od najstarijih i najprestižnijih vaspitno obrazovnih ustanova na jugu Srbije koja punih 140 godina predstavlja stožer znanja i obrazovanja. Sretenjski orden uručen je direktorki škole, Dragani Cvetanović.

Muzej u Leskovcu velikim brojem sveobuhvatnih projekata brine u kulturno istorijskoj baštini juga Srbije i afirmiše kulturno blago toga kraja. U svom sastavu ima odseke za arheologiju, etnologiju, istoriju, istoriju umetnosti i likovnu umetnost. Ovo je obrazloženje kojim je muzeju dodeljen Sretenjski orden trećeg reda, a primila ga je direktorka Mira Ninošević.

Pored ove dve institucije, priznanje, Karađorđeva zvezda trećeg reda, je danas uručeno i akademiku Hadži Đokiću profesoru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je gotov ceo svoj radni vek proveo na urološkoj klinici u Beogradu. Hadži Đokić je član i Akademije medicinskih nauka srpskog lekarskog društva i redovni je član Srpske akademije nauka još od 2003. godine, navodi se na sajtu grada.

3
Ostavite komentar

avatar
2 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
3 Autor komentara
Retro=JBTZivojin Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Retro
Gost
Retro

Više odlikaša u ovdašnjoj Srbiji nego u prvom svetskom ratu! Svaka nam čast.

Zivojin
Gost
Zivojin

A bre, lijepu zenu ima nas gradonacelnik. Svaka cast. Najzad ga je i gospodjica Mira iz muzej primila. Masala.

=JBT
Gost
=JBT

Preterao si ga u muzej. S tolko godina zivota i radnog iskustva, a nisi ni glup, ni slep, ni nem, ni nesposoban, zar je tvoja jedina sposobnost da ovde zalepis nekog? Ajde priznaj kolko si puta to uspeo u zivotu, nijednom? Svakom dodje vreme da se krije pa da otvoreno istupi, pa da ga poraze i da pobedjuje, da vodi, da gubi. Samo ti po jednoj Miri, da ne budem zao ko ti pa upotrebim njene godine, samo ti se silis na Miru. Dedo stari, sram te bilo. Ja znam da odavno nisi za devojke, al bar budi dostojanstven kad si na zalasku, da drugome ne poturas. Saberi se, diploma te obavezuje. Bese pametan, lep covek, sta ga zadesi da polude, pa ne moze s jednu Miru da izadje na kraj, pa udri preko Cvetanovica na direktorku. a STO NA cVETANOVICA NE IZADJES, NEGO PODKCJS?

Проститутки Бишкека