Vučić na pitanje da li će situacija sa Ukrajinom uticati na status Kosova

LESKOVAC

Na pitanje novinarke Regionalne informativne agencije JUGpress da li će situacija sa Ukrajinom uticati na status Kosova jer već postoje inicijative za prijem u Savet Evrope iz Nemačje i NATO od strane predsednika Turske Erdogana, Vućić je rekao da “ako se Priština bude ponašala neodgovorno, dobiće odgovarajući odgovor.

Vučić je upozorio da će se, ako se Kosovo bude primano u međunarodne organizacije, kao što to neki žele, suočiti sa snažnim i efikasnim odgovorom Srbije, koji će ih iznenaditi.

Vučić je, na pitanje o inicijativama za prijem Kosova u međunarodne organizacije, rekao da postoji više uglova za sagledavanje ove sitacije, a jedan je da mnogi vide u globalnom rešenju mogućnost da reše pitanje Kosova.

Ukazao je da se iz teksta u “Gardijanu”, koji je uvod u različite ideje, moglo videti šta nekim političarima može pasti napamet.

Rekao je da vidi da mnogi žele ubrzani prijem takozvanog Kosova u međunarodne organizacije.

“Moja poruka, bez da ulazim u sve detalje, a mi analiziramo sve temeljno, da će se, ako krenu sa tim, iznenaditi snažnim i efikasnim odgovorom Srbije. Ukoliko bi se Kosovo primilo u međunarodne organizacije to bi značilo rušenje Vašingtonskog sporazuma. Tada će saznati o više zemalja koje su povukle priznanje”, objasnio je Vučić.

Rekao je da ih sve moli da se ponašaju odgovorno, a ne neodgovorno.

“Ako se budu ponašali neodgovorno, mi ćemo ozbiljno i odgovorno odgovoriti”, poručio je Vučić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare