Vučić: Dolazi teško vreme

VRANJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vranju da ne isključuje da poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu može da ugrozi posetu nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Vučić je posle obilaska ukrajinskih izbeglica u Centru za azil, upitan da li će Lavrov posetiti Srbiju, što je danas potvrdila i portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova, rekao da su se u medijima pojavili mnogi tendenciozni naslovi.

“Video sam u nekim medijima da ste rekli kako je Zaharova negirala nešto što sam ja rekao. Naravno da je poseta planirana, ja sam govorio o nekim drugim stvarima tada. Videćemo narednih dana”, rekao je Vučić i dodao: “Strpite se dan ili dva pa ćemo da vidimo. Moguće je da će sve biti u redu, moguće je i da ne bude”.

On je najavio da će za 15 do 20 dana početi “upumpavanje” srpskog skladišta u Mađarskoj, što znači 10 odsto više energetske sigurnosti za zemlju, i saopštio i da država kupuje ugalj kako bi se spremili za zimu.

Svi se plaše da dolazi neka vrsta savršene oluje, mnogo teško vreme dolazi. Nije to pitanje šta sve možemo da obezbedimo.  Kupujemo i ugalj sa strane. Ako ne trošite gas morate da nadomestite električnom energijom iz TENT ili Kostolca. To je sve povezano jedno sa drugim, rekao je Vučić novinarima posle obilaska ukrajinskih izbeglica u Centru za azil u Vranju.

Kako je istakao, država je preduzela nekoliko važnih koraka koji daju značajan mir i spokoj, da bi mogao da kaže da se nada “da ćemo proći lakše nego neki drugi”.

Sve što nam treba počeli smo da kupujemo na vreme i to finansijski izdržavamo. Kada dođe zima i za novac nećete moći da kupite ništa, upozorio je Vučić.

Prema njegovom mišljenju, novac će biti najvažniji resurs do zime, a kada nastupi hladnoća tada neće pomagati ni novac, pošto niko neće hteti da prodaje energente.

Mi kao država se pripremamo. Ali biće stvari koje nećete moći da kupite. Niko vam u decembru neće prodavati struju i gas po normalnoj ceni. Sada je leto, niko ne troši gas, a košta 1.000 dolara za 1.000 kubnih metara. To da li će ići na 3.000 ili više videćemo. Snalazimo se i borimo koliko možemo, objasnio je Vučić.

On je konstatovao da finansijski ovo niko nije očekivao, ali da je dobro što je u budžetu bio niži deficit nego što je očekivano. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare