Vučević kod Sotirovski

NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je u Gradskoj kući sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem o kapitalnim projektima koje finansijski podržava Vlada, otkupu parcela koje su u vlasništvu Ministarstva odbrane ili Vojske Srbije, izgradnji putne i komunalne infrastrukture, saradnji Grada i Ministarstva odbrane.

                                Ona je potpredsednika Vlade i ministra odbrane upoznala sa infrastrukturnim projektima koje Grad realizuje, posebno istakavši razvoj i širenje Niša, ulaganje u putnu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu i zahvalila na podršci u realizaciji ugovora za kupovinu parcele u ulici Marka Oreškovića, gde će, na mestu nekadašnjeg vojnog objekta biti izgrađena zgrada Narodnog muzeja u Nišu.

                              Time ćemo rešiti višedecenijski problem nedostatka prostora za bogato nasleđe Niša, a kada Narodni muzej dobije svoj prostor to će biti važno ne samo za grad, već za čitav region, istakla je gradonačelnica.

                            Saradnja koju imamo sa Gradom Nišom predstavlja odličan primer saradnje institucija vlasti na republičkom i lokalnom nivou i sa zadovoljstvom ćemo podržati sve inicijative i predloge gradskog rukovodstva, naveo je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare