Vršnjaci pretukli osmogodišnjeg dečaka u igraonici, igraonica, škola i nadležne instutucije ne reaguju

VRANJE

Tema broj jedan u Vranju ovih dana je vršnjačko nasilje. Svi komentarišu snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kome se vidi kako nekoliko dečaka tuku i maltretiraju osmogodušnjeg mališana.

Iako je događaj zabeležen pre nekoliko dana na rođendanu u jednoj igraonici tek sada se u javnosti digla prašina. Kao da je neko hteo da prikrije ceo slučaj, jer se navodno radi o deci viđenijih ljudi u gradu.

Nema reakcije igraonice gde se to desilo, ni škole koju vinovnici pohađaju, ni nadležnih institucija.

Zato se oglasila majka pretučenog dečaka Jelena Đ. koja je očajna zbog svega onoga što se desilo.

“U užasnom je stanju, krvnički je pretučen. Na snimku se vidi kako ga krvnički tuku, ja nisam mogla da gledam sve, ko može da gleda kako mu krvnički tuku dete”, kaže očajna majka Jelena.

Ona dalje kaže da je kad se vratila po njega bila gužva i da je kad je pitala radnicu da li je sve bilo u redu, odgovorila potvrdno, rekavši da je bila neka mala čarka.

“Mislila sam da je došlo do guranja i jurnjave što se dešava među decom. Međutim na putu do kuće on nije uopšte mogao da hoda. Jedva je hodao otežano. Mislila sam da je od skakanja, jurnjave i da je u pitanju umor. Tek kod kuće sam imala šta da vidim. Ježim se od pomosli šta su oni njemu radili”, nastavlja priču ogorčena majka.

Kad sam ga pitala šta mu se desilo rekao je da su ga deca vukla i tukla i gurala, nema šta mu nisu radila. Grupa njih, trojica dečaka su nasrnula na njega to je bila krvnička tuča, kaže Jelena Đ.

Odvela ga je kod lekara i psihologa koji su videli sa kakvim povredama je dete. Na izveštaj je, tvrdi, morala da sačeka što joj bilo čudno i zbog čega je posumnjala da je neko hteo da zataška slučaj.

Majka pretučenog dečaka nije naišla na razumevanje ni učiteljice ni drugih nadležnih u školi, koji su morali na sve ovo da reaguju, tim pre što njeno dete, kako kaže, maltretiranje trpi od prvog razreda.

Zbog traume koju je preživeo pretučeni dečak ne želi da ide više u školu, tvrdi njegova majka.

JUGpress je zvao školu koje dete pohađa, ali na brojeve telefona sa njihovog zvaničnog sajta niko se nije javljao.

Slučaj je policiji prijavio doktor Školskog dispanzera u Vranju.

Policija je o svemu ovome obavestila Više javno tužilaštvo u Vranju, koje je dalo nalog da se prikupe informacije o događaju, kao i da se obavesti Centar za socijalni rad, u cilju preduzimanja daljih mera i radnji iz svoje nadležnosti.

Foto: Privatna arhiva

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare