Vrata Sportske hale ponovo otvorena za sportiste

smart

VLASOTINCE


Objekat dvorane Sportsko rekreativnog centra ,,Vlasina” je prava sportska i građevinske lepotica na istoimenoj reci Vlasini, već skoro pola godine je bez sportskih takmičenja i treninga sportista, kao i velikog broja onih koji upotpunjavaju rekreaciju. Od prvog dana septembra vrata su sportske dvorane opet su otvorena i pojedini sportisti su već zakoračili na parket ovog sportskog objekta kako bi počeli sa pripremama za predstojeću sezonu.

“U potpunosti smo poštovali sve odluke nadležnih državnih organa, koje su donošene kao obavezna preventiva zaštita sportista koji su korisnici naše sportske hale, kako u takmičarskom delu, dakle bez utakmica, a tako i što se tiče samih treninga, a sve zbog pandemije korona virusa. I u narednom periodu poštovaćemo sve odluke koje donesu meritorni državni organi a tiču se korišćenja naše sportske hale bilo u koje svrhe”, kaže direktor SRC ,,Vlasina”, Đorđe Dinić, koji je na funkciji direktora u ovoj ustanovi od početka marta ove godine.

JUGpress: Kada će biti vrata vašeg objekta biti otvorena za njene korisnike ?

Evo od prvog dana septembra vrata našeg sportskog objekta su opet otvorena za njene korisnike u meri kako je to propisano od strane nadležnih organa uz najviše mere poštovanje svih mera bezbednosti u okolnostima u kojima sada živimo.

JUGpress: Dok su na snazi bile određene mere, da li se nešto radilo u hali ?

Zaposleni su krečili tribine a uradili smo hidroizolaciju mokrih čvorova gde se nalazi teretana. Bilo je određenih radova i na krovu jer je prokišnjavao u istočnom delu hale. To je urađeno sopstvenim sredstvima i delom iz sredstava lokalne samouprave, u ukupnoj vrednosti od nešto više od 200.000 dinara.

JUGpress: Kada će biti rešen problem grejanja hale ?

Za sada još ništa, stalo se kod tih toplotnih pumpi. Vršeni su iskopi za vodu, a sve je to rađeno u vreme prethodnog direktora. I ova trenutna situacija vezana za korona virus nije nam išla na ruku i zbog toga se stalo sa nekim poslovima koji su bili u planu da se urade. Naša nadanja su da ćemo, ipak, nešto uraditi što je bilo u planu, bez obzira na trenutnu ne baš dobru situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

JUGpress : Da li imate u vašem finansijskom planu izdvojena sredstva za neke popravke i male radove u hali ?

Da. Imamo oko 300.000 dinara, na poziciji koja nam daje za mogućnost da vršimo neke popravke koje su neophodne. A neophodno je postavljanje jače klime u teretani i prostoriji bokseri gde vežbaju. U planu je bilo ispred ulaza u halu i izrada natkrivenog parkirališta za bicikle, ali sve to odloženo za neka bolja vremena i kad bude para.

JUGpress: Koji su vaši dalji planovi ?

Pred nama je vreme reizbornosti u javnim preduzećima, ali bez obzira na tu činjenicu, uvek ima nešto da se radi. Imamo sopstvene prihode, a imamo ih i iz opštinskog budžeta, tako da u vremenu koje je pred nama ima puno toga što treba uraditi, kaže direktor SRC ,,Vlasina” Đorđe Dinić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare