Vranjski većnici o završnom budžetu grada

VRANJE

Gradsko veće usvojilo je na sednici u ponedeljak Odluku o završnom računu budžeta Grada Vranja za 2018. godinu, koja će biti prosleđena Skupštini na razmatranje i usvajanje.

Bojan Kostić, gadski većnik za budžet i finansije rekao je novinarima da su planirani i ostvareni rashodi u prošloj godini iskazani  kroz deficit u budžetu u visini od164 miliona dinara.

„Tu pre svega mislim na izdvajanja za radove u seoskim mesnim zajednicama, završetak šetališta, druge faze Pozorišta, vrtića u naselju Raška, obilaznice u Bunuševcu, Hirurškog bloka, gradskog stadiona, ali i plaćanja po osnovu tužbi gradskih škola“, rekao je Kostić.

Ovo rukovodstvo je uspelo da u 2018. godini izdvoji 413 miliona za investicije, nasatvio je Kostić.

„Od toga 250 miliona dinara predstavljaju nove investicije, a vratili smo i stari dug u visini od 290 miliona dinara. U ovom trenutku, beležimo i 57 miliona dinara više prihoda nego u istom periodu prethodne godine. Na inicijativu gradonačelnika, još 2016. godine počelo se sa saniranjem dugova „Apoteke Vranje“ i do sada je vraćeno 160 miliona dinara, dok će u naredne dve godine biti isplaćeno još 43 miliona dinara po istom osnovu. Time je sprečen stečaj Apoteke, koja sada ima stabilno poslovanje i povećan promet od 50 odsto tokom prošle godine“, zaključio je većnik.

O Odluci o završnom računu budžeta biće reči i na sednici lokalnog parlamenta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare