Vranjski socijalisti i građani opraštaju se od počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića Mrke

VRANJE

U prostorijama Gradskog odbora SPS u Vranju od juče je otvorena knjiga žalosti u kojoj članovi stranke, simpatizeri, pristalice i građani odaju poslednju poštu i počast Milutinu Mrkonjiću Mrki, počasnom predsedniku stranke.

Martin Đorđijević, potpredsednik GrO SPS Vranje kaže za Jugpress da je među članovima stranke, simpatizerima, ali i građanima Vranja veliko interesovanje da odaju poštu preminulom Mrkonjiću.

“Veliko je interesovanje, ljudi dolaze. Mrkonjić je jedan od naših ministara koji je u ono vreme posle bombardovanja prvi krenuo sa obnovom porušenih zgrada, čak je ideja za izgradnju naselja Viktor Bubanj u Vranju potekla od Mrkonjića  i on je učestvovao u tome”, ističe Đorđijević.

On otkriva da je Mrka bio veliki prijatelj Gradskog odbora SPS u Vranju.

“Mlađi sam čovek i sećam se uvek je bio na strani omladine i uvek je pružao podršku našim mladim članovima. U to vreme sam bio sekretar omladine i znam kako je bilo kad je dolazio. Uvek je bio vedar čovek, dobrog duha, dobar drug. On je stvarno bio poseban. Uvek je bio vedar i spreman da se našali, nasmeje”, kaže Đorđijević.

Knjiga žalosti biće otvorena do kraja dana.

Vranjski socijalisti organizovaće i odlazak na sahranu Milutina Mrkonjića.

Sahrana Milutina Mrkonjića koji je preminuo u Beogradu u 80 godini života je,  sutra, u 15 sati, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare