Vranjski SNS o “umetničkom stvaralaštvu i kutiji bomborenja”

VRANJE

Eto i to dočekasmo, da se GrO Narodne stranke u Vranju i još par onih sa samog dna liste političkih stranaka u Srbiji, u nedostatku bilo kakve podrške građana, ujedine u onome čemu su i namenjeni, kritici bez argumenata i pljuvanju po svemu što nikada nisu bili kadri da zamisle, još manje realizuju, saopštio je Gradski odbor SNS u Vranju.

“Zaista bi bilo neodgovorno od strane aktuelne vlasti da prihvati ,,dobronamernu ocenu” novogodišnjih figura u Gradskom parku od onih koji ne vide razliku između umetničkog stvaralaštva i kutije bombonjere koju svako od njih i danas drži na delu nameštaja kao nenadoknadivi estetski dodatak životnom prostoru.
Izgleda da su, pored dekorativnim predmetima opterećeni i kratkoročnim sećanjem, jer su preko noći zaboravili da su činioci bivše vlasti u kojoj su na ovaj ili onaj način imali udela, pred novogodišnju noć menjali kod nekadašnje Robne kuće poslednju cifru na iskrzanom žičanom lampionu, koji postade još veći problem po nastupanju druge decenije 21. veka.
U svojoj bestidnosti nisu propustili ni da spomenu lečenje bolesne dece, one za koju je 2012. godine odobrena terapija za svega 8 (osam) mališana, a za koju je ove godine u republici izdvojeno milijardu i 950 miliona!
Na najnemoralniji način su optužili i lokalnu vlast u Vranju da ne brine o bolesnoj deci, što je apsurd u svakom pogledu jer se od 2016. godine sva sredstva namenjena organizovanom dočeku Nove godine na javnom prostoru uplaćuju na jedinstveni namenski račun za lečenje dece obolele od maligniteta i drugih teških bolesti, tako da ne računajući tekuću godinu, uplaćena sredstva premašuju 30 miliona dinara.
Ne mogu nazivati ,,nedomaćinskom i po budžet grada destruktivnom vlašću” onu koja po oceni Državne revizorske institucije i Odbora za finansije predstavlja primer dobre prakse u finansijskoj konsolidaciji, za razliku od perioda bivše vlasti u kome je Srbija doživela potpunu propast.
I da zaključimo, ne plaše našu decu futurističke figure iz parka, već sve nas užasava pomisao da bi o zajedničkoj budućnosti nas i naše zemlje hteli da opet odlučuju oni koji su je opljačkali i doveli do ivice bankrota”, navodi se u saopštenju vranjskog SNS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare