Vranjski ŠAF u Rusiji

VRANJE

Delegacija Škole animiranog filma iz Vranja predstavljala je Srbiju na Festivalu dečjeg animiranog filma u ruskom gradu Uljanovsk.

Mentori ove poznate i priznate škole održali su dve radionice sa decom

iz Rusije, od kojih je jedna bila posvećena mališanima sa posebnim potrebama.

Festival je okupio i njhihove porodice, ali i stručnjake iz oblasti psihologije i pedagogije. Oni su posmatrali primere dobre prakse, kako bi ta deca trebalo da se uključuju u svakodnevni život i kako se kroz kulturu i umetnost odvija njihova socijalizacija.

Vranjski „šafovci“ su bili samo jedan segment celokupne organizacije, kako bi deca kroz muziku i animaciju oplemenila svoj život, shodno njihovim sposobnostima.

„Dva dana smo radili radionicu sa decom iz Centra „Suncokret“. Držali smo predavanja namenjena pedagozima koji rade sa decom sa posebnim potrebama. U tome imamo iskustva jer smo i Vranju to isto radili. Sledeća dva dana prisustvovali smo festivalu gde je bilo organizovano dosta tribina. Organizovana je i prezentacija našeg animiranog filma koji je tamo nastao“, kaže vršilac dužnosti direktora ŠAF-a, Snežana Trajković.

Bilo je to jedno prelepo iskustvo. Pokazali smo da kultura i umetnost mogu blagotvorno da deluju na ljude, a naročito na decu sa posebnim potrebama, zaključuje Trajkovićeva.

Članovi Škole animiranog filma vredno rade i već obavljaju ozbiljne pripreme za održavanje Internacionalnog dečjeg festivala animiranog filma „Zlatni puž“ koji će u Vranju biti održan od 22. do 26. avgusta.

 

Vranje ŠAF 2 Vranje ŠAF 1 Vranje ŠAF 3

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare