Vranjski osnovaci otputovali u Crnu Goru na more

VRANJE

Zahvaljujući zajedničkoj akciji koju lokalna samouprava sprovodi sa Crvenim krstom u Vranju 49 učenika osnovnih škola sa teritorije grada večeras je otputovalo na letovanje u Baošićima, u Crnoj Gori. Reč je o deci nižih razreda iz porodica lošeg materijalnog stanja, koji će boraviti u renoviranom odmaralištu Crvenog krsta.

Njih su, sa glavne Autobuske stanice u Vranju, ispratili roditelji i prijateljui, ali i gradonačelnik Slobodan Milenković, gradska većnica Zorica Jović i sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović.

Za njihov boravak na moru Grad je izdvojio 1.400.000 dinara.

„Budući da većina dece  prvi put odlazi na more, ovo je lepa slika puna emotivnih trenutaka. Deca će tokom putovanja i boravka imati pažnju stručnih saradnika i lekarske ekipe. Dani će im biti ispunjeni aktivnostima poput škole plivanja, obuke za rad na računaru i obuke za prvu pomoć“, rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je ova akcija deo afirmativnih mera koje Grad sprovodi ka školarcima, poput finasiranja boravka najboljih srednjoškolaca u kampu u Grčkoj i nagrađivanja najboljih studenata.

„Sve to realizujemo zahvaljujući odgovornoj finasijskoj politici gradskog rukovodstva tokom prethodne tri godine“, kazao je Milenković..

Odabir dece za letovanje na moru vršile su pedagoško-psihološke službe škola.

„Grad je prihvatio  njihov predlog i ovo je lepa praksa koja je počela prošle godine“, rekla je većnica Jović i deci poželela lep provod, bezbrižne i mirne dane tokom letovanja, kao i da sa mora ponesu iskustvo više i brojna nova prijateljstva.

Sekretar Crvenog krsta Stefanović je ovu akciju ocenio kao humanu i plemenitu i zahvalio na finasijskoj podršci lokalne samouprave bez koje deca ne bi mogla da otputuju.

„Utisci sa prošlogodišnjeg odmora su zaista bili prelepi i nadam se da će i ove godine tako biti. Naša deca će imati privilegiju da među prvima ovog leta borave u renoviranom odmaralištu“, istakao je Stefanović.

Deca će na crnogorskom primorju ostati do 18. jula.

Niko nije objasnio zašto deca iz Vranja idu na more u Crnu Goru a ne u Grčku , koja je ovom gradu mnogo bliža.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vranjanka
Vranjanka
3 godine pre

Zasto svi rodutelji nisu obavesteni o letovanju osnovaca?Osnovna skola ,,Svetozar Markovic,,je sve uradila u tajnosti cak i izbor dece koja ce ici.Proverena Informacija je da iz odeljenja |||-2 su otisla tri deteta ciji su roditelji materijalno obezbedjeni. A dete razvedenih roditelja nije imalo prava.Sramota….