„Vranjski maratonci“ nižu uspehe

VRANJE

Tokom vikenda maratonci iz Vranja su učestvovali na tri trke.

U Skoplju je u subotu održana tradicionalna trka pod nazivom „Trčame kon celta“ u polumaratonu, kao i štafetni polumaraton.

Zoran Stojkovski, Mirko Djordjević  i Ivan Stanković članovi AK „Vranjski maratonci“ su trčali štafetu i osvojili treće mesto.

U polumaratonu je učestvovala i vranjanka Miljana Ristić koja živi u Skoplju i koja je osvojila treće mesto u ženskoj konkurenciji.

Pored trke u Skoplju, na Goču je bila organizovana planinska trka na kojoj je Siniša Stanković iz Vranja osvojio 11 mesto. On je sa još oko 200 takmičara učestovao u trci od 30 kilometara.

U nedelju maratonci iz Vranja učestvovali su na Jagodinskom polumaratonu i maratonu. Ogroman uspeh ostvario je Kristijan Stošić koji je pobedio na maratonskoj trci. Pored njega maraton su trčali i Siniša Stanković, Ivan Stanković i Goran Jović, dok su polumaraton trčali Zoran Stojkovski, Miloš Antić i Saša Zlatković.

Od početka godine „Vranjski maratonci“ su učestvovali na devet trka: Prvi beogradski polumaraton, Niški maraton, Balkansko prvenstvo veterana, Trka za dečiji osmeh u Novom Sadu, polumaratoni u Kruševcu, Milanu i Skoplju, planinska trka na Goču i polumaraton i maraton u Jagodini.

Sledi tronedeljni odmor i priprema za trke koje su po rasporedu u aprilu i maju gde ih očekuje učešće na Beogradskom maratonu, zatim u Dubrovniku, Skoplju i Kini, kao i nekoliko planinskih trka i državno prvenstvo u ultramaratonu na Paliću.

U ovoj godini „Vranjski maratonci“ su se pet puta popeli na pobednički tron, od toga dva puta kao prvoplasirani.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare