Vranjski gimnazijalci u Letnjoj školi na Kopaoniku

VRANJE

U okviru projekta „Digitalni pogon“ koji organizuju Biblioteka plus i Novosadska novinarska škola, učenici drugog razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju, Staša Aleksić, Natalija Stojanović, Milica Stanković, sa mentorima Majom Bulajić, profesorkom engleskog jezika i Nenadom Stojiljkovićem, profesorom istorije boravili su u Letnjoj školi na Kopaoniku.

Vranjski gimnazijaci su na Kopaoniku bili od 15. do 20. avgusta.

Učestvovalo 30 učenika iz deset škola.

Tokom boravka u Letnjoj školi učenici su na osnovu svojih ideja snimali, montirali i obrađivali video materijale u okviru zadate i  slobodne teme.

Prisustvovali su i predavanjima stručnjaka iz oblasti filma, istorije i režije. Predavači su bili Milan Vlajičić, Marija Vukić, Miša Ćurković i  Marko Pištalo.

I na kraju su učestvovali u debatama na određene teme iz oblasti medijske kulture i pismenosti.

Poslednjeg dana boravka učenici su prikazali svoja ostvarenja na reviji filmova.

„Opšti utisak sa letnjeg kampa je da su učenici stekli i povećali  znanje i veštine u okviru digitalne pismenosti, stekli nova znanja u vezi snimanja i montaže video materijala i razmenjivali iskustva koja su itekako korisna. U okviru reforme gimnazijskog obrazovanja  u oblasti „Jezik, mediji i kultura kao izbornog programa“, aktivnosti predviđene „Digitalnim pogonom“ su najbolji primer usavršavanja i rada  na terenu“, izjavila je medijima direktor škole Suzana Mišić Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x