Vranjske demokrate podržle Obradovića

VRANJE

 

Povodom gašenja „Novina Vranjskih“ Gradski odbor Demokratske strane u Vranju izdao je saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti.

 

„Gašenje „Novina Vranjskih“ posle 23 godine rada direktna su posledica pogubne politike lokalne vlasti u prethodnih godinu dana. Nakon svih afera u tom periodu, vrhunac licemerja je ovogodišnja podela sredstava na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja u Vranju. Tako jedini štampani list u Vranju, nedeljnik koji je preživeo sve dosadašnje vlasti i režime, nije preživeo SNS vladavinu.

 

Projekat „Vranjskih“ o Bori Stankoviću koji je resorno ministarstvo podržalo, u Vranju nije naišao na razumevanje  i nije dobio sredstva na konkursu. Ostaje jedino nejasno hoće li sada javne pozive, konkurse i oglase objavljivati na TV Zona plus, kojoj su dodelili tri puta veća sredstva nego „Vranjskim“, iako se ne vidi u Vranju, sa ciljem da se ne vidi i ne čuje.

 

Jasno je da je cilj bio ubiti jedini medij koji ne izveštava isključivo afirmativno o lokalnim moćnicima, otkriva afere, poput odlaska gradonačelnika na letovanje službenim kolima, proslava na dan „Oluje“ i neposredno po formiranju kosovskih vlasti uz podršku SNS, požar od vatrometa u Vranjskoj Banji. Primera je mnogo, ne mogu se nabrojati.

Vranje ostaje bez jedinih novina, demokratija bez glasa, diktatura na delu.

Demokratska stranka se nije uvek slagala sa tekstovima objavljenim u „Vranjskim“ u prethodne 23 godine, ali je odlučna u nameri da podrži odbranu demokratije, prava na javno izgovorenu reč i drugačije mišljenje. Zato dajemo punu podršku Vukašinu Obradoviću da istraje u svojoj borbi, iako ozbiljno brinemo za njegovo zdravlje.

 

Podsećamo, ničija nije do veka gorela, kaže naš narod. Lokalni izbori su sve bliži i sa nestrpljenjem ih očekujemo“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare