Vranjske demokrate o novoj koaliciji

VRANJE

Odbornici Skupštine grada Vranja iz redova Demokratske stranke nisu prisustvovali jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta. Tim povodom Gradski odbor vranjskih demokrata oglasio se saopštenjem za javnost.

“Odbornici Demokratske stranke bojkotovali su jučerašnju sednicu Skupštine grada, nakon što su prethodnu napustili demonstrativno. U poništavanju zakona i demokratije, prekrajanju izborne volje građana Vranja po pitanju mandata odbornika, čast nam ne dozvoljava da učestvujemo. Podaci objavljeni na gradskom sajtu samo potvrđuju bahatost i nepoštovanje zakona od strane vladajuće većine.

U materijalu koji smo dobili za jučerašnju sednicu su svega tri tačke dnevnog reda, od kojih je treća “pitanja i predlozi”. Međutim, Skupština grada donela je petnaestak odluka, među kojima su i imenovanja više direktora i gradskih većnika, čime je ozvaničen ulazak Socijalističke partije Srbije u lokalnu vlast. Za sve to je bio dovoljan samo jedan sat. Time je obesmišljeno postojanje ove institucije, u kojoj se ne diskutuje, samo se glasa i odlazi što pre”, navode vranjske demokrate.

U saopštenju se dalje navodi da čekaju odluku Apelacionog suda da bi odlučili o koracima koje će dalje preduzimati.

“U zabludi je vladajuća većina ako misli da su Vranjanci zaboravili međusobne uvrede koje su u kampanji izricale SNS i SPS. Pamte Vranjanci i verujemo da će račun ispostaviti na narednim izborima. I jednima i drugima”, stoji u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare