VRANJE: ZAŠTO SU RADNICI IMALI ZDRAVSTVENE TEGOBE?

VRANJE

 

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić naložio je danas po hitnom postupku da se preduzmu sve aktivnosti i utvrde razlozi, koji su uslovili obustavu radova na vodovodnoj I kanalizacionoj mreži  u zgradi Pozorišta  ,,Bora Stanković“ u  Vranju.

 

Antić, koji je i predsednik Odbora za izgradnju, zatražio je od Građevinskog preduzeća ,,Banković“, koje je bilo angažovano na izvođenju radova u prvoj fazi, da se pismeno izjasni o nastaloj situaciji i to po hitnom postupku, saopšteno je iz Antićevog kabineta.

Kako JUGpress saznaje, rdaovi su prekinuti nakon što se nekoliko radnika “Vodovoda2 angažovanih na njima požalilo na ozbiljne zdravstvene smetnje.

 

. Na osnovu mišljenja Komisije, koju je gradonačelnik Zoran Antić formirao odmah nakon prekida radova na izgradnji pozorišta, biće angažovana ovlašćena stručna ustanova da ispita radnu sredinu, odnosno izvrši analizu građevinskog materijala, kako bi bilo utvrđeno činjenično stanje i predložene potrebne mere, a u cilju zaštite zdravlja angažovanih radnika JP,,Vodovod“.

,,Tokom prošle godine po nalogu Republičkog građevinskog inspektora resornog ministarstva naloženo je da se izvrši provera sredstava koja se koriste za premazivanje oplate i tada je utvrđeno da je upotrebljeno ulje domaćeg proizvođača ,,NIS PETROL“ iz Novog Sada“, izjavio je Antić I dodao da je ceo proces izgradnje pratio Nadzorni organ, odnosno ljudi od struke.

,,Kao investitori poštovali smo sve zakonske procedure i propise, a ono što nećemo dozvoliti ni u kom slučaju jeste da budu ugroženi radnici. Zato ćemo i ispitati odgovornost svih angažovanih subjekata“, rekao je  Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare