Vranje učesnik onlajn konferencije kongresa “Sankt Petersburg i slovenski svet”

VRANJE

Na onlajn konferenciji Osmog međunarodnog kongresa “Sankt Petersburg i slovenski svet”, u sredu, su učestvovale zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predstavnica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jasmina Petrović u Vranju.

Na konferenciji je bilo reči o uticaju koronavirusa na lokalnu zajednicu, aktivnostima u vanrednim situacijama i institucionalnoj koordinaciji.

„U Vranju je trenutno na snazi puna primena epidemioloških mera, a lokalna samouprava je omogućila redovno servisiranje potreba građana i privrede. Gradski štab za vanredne situacije koordiniše rad različitih institucija, a sve u cilju ublažavanja efekata epidemije na zdravlje ljudi. Sa posebnom pažnjom se prati i analizira situacija i pruža podrška radu vaspitno-obrazovnih institucija. Sa druge strane lokalna samouprava preduzima različite aktivnosti kako bi se nastavio i unapredio život lokalne zajednice. Veoma je važno obezbediti i nesmetano funkcionisanje privrede i javnog sektora. Samo stabilno i održivo, ali i solidarno društvo može da okonča pandemiju“, rekla je Jović.

O uticaju i posledicama pandemije koronavirusa na lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na ljudsko zdravlje, govorila je Petrović.

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa su borba protiv širenja koronavirusa i negativne konsekvence pandemije u oblasti zdravstvene zaštite.

Na onlajn konferenciji govorili su predstavnici lokalnih samouprava iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Rusije.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare