Vranje sufinansira 23 projekta iz ekologije

VRANJE

Na sednici Gradskog veća u Vranju usvojen je Plan detaljne regulacije u naselju Smonice u Vranjskoj Banji, kojim je određena dugoročna projekcija razvoja i prostornog rešenja u obuhvatu Plana detaljne regulacije. Određena su i pravila regulacije, uređenja i građenja.

Većnici su doneli i Odluku o pokretanju postupka za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini javnim nadmetanjem. Prihvaćen je zahtev JP ,,Vodovod“ za amortizaciju cena izgradnje vodovodne mreže u selima Bresnica i Ranutovac. Istovreno u skladu sa zakonom, data je saglasnost za izmenu cena o pojedinačnom priključku.

Na sednici je doneto Rešenje o formiranju Komisije za procenu štete na građevinskim objektima u privatnoj svojini nastale kao posledica elementarne nepogode i drugih većih nesreća.

Razlog za to je nevreme koje je nedavno u Vranju pričinilo materijalnu štetu na privatnim objektima, a lokalna samouprava nije imala mogućnost da preduzima bilo kakve mere, rekla je portparol Gradskog veća, Zorica Jović.

Većnici su raspravljali o dodeli sredstava za projekate iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2017. godini. Na konkurs je pristiglo 36 prijava, a komisija je odlučila da grad sufinansira 23 projekta. Za te svrhe iz budžeta je izdvojeno milion dinara, što je znatno manje nego u 2016. godini, kada je u ekologiju uloženo tri miliona.

Većnici su odlučili da raspišu javni konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa za drugu polovinu 2017. godine. Za ove namene u budžetu grada predviđena su sredstva u visini od 5.750.000 dinara.

Usvojen je i Pravilnik o dopuni Pravilnika o merama i kriterijumima za dodelu novčanih sredstava za pomoć deci i omladini do 26 godina sa teritorije grada Vranja obololoj od malignih i drugih teških bolesti.

Prihvaćen je i Predlog programa mera za povećanje budžetskih prihoda.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare