Vranje: Šetaćemo dok ga ne sklonimo

VRANJE

Na protestu „1 od 5 miliona“ – „Vranje bez straha“ koji je u Vranju večeras održan treći put, na gradskom šetalištu, okupljenim građanima obratili su se istoričar iz Beograda Čedomir Antić i vranjski hirurg dr Nenad Nedeljković.

Na šetalištu ispred Gradske apoteke bilo je više stotina građana koji su uz zvižduke i bubnjeve uzvikivali „gotov je“.

Imam problem sa njim, rekao je profesor Čedomir Antić.

„Kaže Srbija nikada bolje nije živela. Ako su on, njegov brat i njegova porodica Srbija onda je to tačno“, kazao je Antić.

„Realno u proteklih šest godina prosečna plata je porasla za 14 evra godišnje, a troškovi života za 720 evra. Kaže izgradiće više puteva nego Broz. Da bi to uradio mora da vlada hiljadu godina.

Kaže da će biti više puteva nego u Hrvatskoj. Koliko  je izgradio za ovih šest godina koliko je na vlasti? Trebalo bi da vlada do 2029. godine, rekao je Antić i upitao da li ste spremni da trpite to?

Kaže neverovartan rast, a od 2004 do 2008. godine bio je veći.

Kaže razdužio Srbiju. Ja mu kažem 10 milijardi evra zajedno sa Dačićem zadužio je Srbiju za ovih šest gosdina.

Kaže da brani Kosovo, tako što ga razgraničava. Što to nije rekao kad je dolazio na vlast.

„Mi ovde nismo da bi nešto delili. Srbija je već previše podeljena. Mi smo ovde da kažemo dosta režimu koji je ponovo posle 2000. godine počeo da  deli građane, da ih huška jedne na druge. Mi nismo ovde zbog neke stranke, ni da bi vlast smenili, već da bi rekli da je vlast smenjiva i da mediji treba da budu slobodni i da na izvorima treba da biramo novu vladu ako stara ne valja. I da izbore ne može da kontroliše i o njima sudi, onaj koji vlada“, rekao je Antić.

„Ovde smo zato da kažemo da imamo posla sa jednim režimom koji nismo do kraja demontirali i neka nam mlade generacije oproste zbog toga. Nikada više tu grešku nećemo ponoviti. Ovo će biti država kojom će vladati pravo i pravda i u kojoj će se vlade smenjivati na četiri godine. Ovo će biti država u kojoj će sud suditi pošteno, a ne u strahu od vlasti“.

„Ja vas pozivam da budete hrabri, da budete uporni. Ne bi se on rašetao ovako po Srbiji da ne oseća koliko je ugrožen. On zna da je propao. Molim vas da ne odustanete. Šetaćemo dok ga ne sklonimo.

Građane je pozvao u šetnju i da sledećeg petka dođu u isto vreme.

Na mitingu je govorio i poznati vranjski hirurg dr Nenad Nedeljković.

On je uglavnom govorio o stanju u Zdravstvenom centru, jer je kako je rekao normalno da govori o ustanovi u kojoj radi i od koje žive on i njegova porodica. Sramota je da se ćuti o problemu u ovoj ustanovi. To bi bilo licemerje.

„Kažete da  bi se Evropa ponosila ovakvim Hirurškim blokom. Da tačno je, ali Evropa ne pravi ovakve hiruške blokove da bi služilili za slikanje i partijske promocije. Evropa pravi ovakve hiruške blokove za svoje građane, da bi se u njemu lečili. Zar nije to licemerje“, zapitao je dr Nedeljković.

Kažete da plaćate naš prekovremeni rad. To nije tačno. Jer prekovremeni rad mogu da naplaćju samo pripadnici vladajuće stranke

Privilegija je biti lekar. To je privilegija koju niko nemože da nam uskrati.  

Govorio je o neprimerenom ponašanju menadžementa prema lakarima, i upitao da li im to partijska pripadnost dozvoljava.

Ukazao je i na problem što ne rade mnogi aparati, i što se pacijenti upućuju u privatne ordinacije gde radi direktorka Zdravstevnog centra.

Mi nemammo nikakvu komunikaciju sa njima. Komuniciramo preko dopisa na koje oni ne odgovaraju.

Hoćemo Zravstveni centar bez politike na usluzi građanima.

„Za šest godina Srbiju je napustilo 59.800 stanovnika. To je jedan ovakav grad. 7.500 doktora nauka ovu zemlju je napustilo. Ovo su poražavajući podaci“.

Zahtev lekara je vrlo jasan i glasan.

Tražimo ostavku kompletnog menadžementa Zdravstvenog centra.

„Vaša partijska knjižica i partijska pripadnost ne znači da mislite da vi možda više volite Vranje i ovu napaćenu zemlju od nas“, rekao je dr Nedeljković i poručio „da ih svi zajedno pošaljemo u političku istoriju“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare