Vranje ostaje bez još jedne fabrike: Simku pretvaraju u trgovinski centar

VRANJE

Na mestu nekadašnje čuvene fabrike čokolade Simka iz Vranja nići će tržni centar.

Ilustracija (Foto: Pixabay/PublicDomainPictures)Ilustracija

To se vidi iz urbanističkog projekta koji je Grad Vranje stavio na javnu prezentaciju., piše eKapija.

Urbanistički projekat podrazumeva rekonstrukciju, sanaciju, adaptaciju i prenamenu proizvodnog objekta na KP broj 6429/1, KO Vranje 1, između Ulice Omladinskih brigada i Bulevara Nikole Tesle, što je lokacija fabrike Simka.

Naručilac projekta, odnosno investitor je Dunja doo industrija hrane iz Beograda u čijem sasatavu je poslovala i fabrika čokolade u Vranju. Dunja doo je od pre tri godine u vlasništvu šabačke kompanije Candy Rush.

Projektant je firma Crna Trava iz Leskovca.

Predmetnu lokaciju, kako se navodi u projektu, čini izgrađena katastarska parcela površine 9.872 m2, sa proizvodnim objektom broj površine 5.352 m2 i pomoćnim objektom površine 14 m2.

U planu je prenamena postojećeg proizvodnog objekta u objekat za potrebe trgovine – robno-trgovinskog centra, stoji u projektnoj dokumentaciji.

Budući robno-trgovinski centar biće sastavljen iz tri celine – trgovinskog dela, skladišnog i administrativnog, a planirano je i 78 parking mesta.

Objekat trgovine prostiraće se na oko 5.500 m2.

Javna prezentacija traje do 17. maja.

Podsetimo, kada je CandyRush 2021. godine postao vlasnik preduzećaa Dunja doo, a time i Simke, za 187,9miliona dinara, za eKapiju su iz šabačke konditorske firme izjavili da do krajate godine planiraju da ponovo pokenu proizvodnju popularne čokolade, a najavili su i mogućnost da se Simka, umesto u Vranju, ubuduće pravi u Šapcu.

Vest da će se Simka preseliti u Šabac je u leto te godine potvrdio i šabački gradonačelnik Aleksandar Pajić koji je rekao da je vrednost ove investicije oko 8 mil EUR i da će dolaskom Simke biti otvoreno 120 novih radnih mesta za Šapčane.

Inače, kompanija Candy Rush posluje uokviru grupacije okupljene oko matičnefirme Rim Group doo-Beograd. (eKapija)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare