Vranje od resornog ministarstva dobilo 27,6 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti vrtića „Pčelica“ 

VRANJE

U Smederevskoj Palanci, u petak, su sa predstavnicima 38 jedinica lokalnih samouprava potpisani ugovori o finansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti. 

Grad Vranje je jedna od lokalnih samouprava čiji je gradonačelnik Slobodan Milenković sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović, potpisao Ugovor o finansiranju projekta unapređenja energetske efikasnosti zgrade vrtića „Pčelica“. 

Vranje je za te potrebe dobilo 27,6 miliona dinara. 

Gradonačelnik je podsetio da je Grad u poslednje dve godine dobio sredstva od ovog ministarstva za rekonstrukciju vrtića „Bambi“ u Vranjskoj Banji i vrtića „Dečija radost“ u Vranju.
„Ako se nastavi ovom dinamikom u naredne tri godine svi vrtići na teritoriji Grada Vranja biće energetski unapređeni“, ističe Milenković. 

Cilj ovog projekta je pomoć i podrška  jedinicama lokalnih samouprava da podignu energetsku efikasnost na viši nivo.  

„Na teritoriji Republike Srbije u ovom procesu učestvovalo je oko 25.000 domaćinstava, a za ove namene izdvojeno je preko 2,7 milijardi dinara“, kaže ministarka Mihajlović.  

Ona je dodala da domaćinstva u Srbiji troše dva puta više energije po kvadratnom metru u odnosu na domaćinstva u EU. Ovaj projekat je pokrenut u cilju uštede energije i manjih računa za toplotnu energiju i struju. Cilj države je i čuvanje životne sredine i manje trošenje dragocene energije.  

Istraživanja pokazuju da u naredne tri godine bar 45 posto domaćinstava u Srbiji može da učestvuje u ovom projektu i da se na taj način smanji potrošnja energije, što će predstavljati ogroman uspeh, zaključila je Mihajlović. 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Saba Belca
Saba Belca
1 godina pre

Ne treba zaboraviti kako su zavrsile pare od ministarstva za podizanje energetske efikasnosti porodicnih domacinstava, prvi na spisku je bio predsednik skupstine iz SNS Dejan Trickovic, drugi na spisku otac clana gradskog veca iz SNS, sledeci na spisku, njih 5, aktivisti iz redova SNS i zaposleni u javnim preduzecima i mesnim kancelarijama. Obicni gradjani nisu videli ni dinara. Ne treba zaboraviti da je izvodjac radova na ovom vrticu firma bliska gradonacelniku gde vec postoje sumnje da su izvrsene zloupotrebe i ono sto je najbitnije ne treba zaboraviti da su za iste namene odvojena i sredstva iz budzeta. Sve ovo govori odakle gradonacelniku posle jednog mandata nova kuca sa bazenom, koju je gradio taj isti izvodjac, novi stan u Beogradu i novi auto, za apartman na Grckoj obali se samo suska.