Vranje na Sajmu socijalnih usluga u Nišu

VRANJE

Na Sajmu socijalnih usluga u Nišu, među stotinu izlagača, predstavile su se i dve ustanove iz Vranja. Zajednički štand imali su Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite i Centar za socijalni rad.
Promovisane su brošure „Usluge u lokalnoj zajednici“ u kojima su jasno predstavljene usluge u oblasti socijalne zaštite koje pružaju ove dve ustanove. Reč je o Prihvatilištu za odrasla i stara lica, Dnevnom boravaku za decu sa smetnjama u razvoju, Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici. Tu su dve nove usluge Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite koje se odnose na ličnog pratioca i pomoć u kući.
Predstavljena je i usluga Centra za socijalni rad – stanovanje uz podršku.
Specijlno za potrebe sajma pripremljena su i dva filma o Dnevnom boravku, a na štandu su predstavljeni i neki od predmeta koji se izrađuju na radnim terapijama.
Na sajmu koji je ove godine prvi put organizovan u Nišu mnogobrojni izlagači su na ovaj način promovisali svoje usluge i vidove pomoći u oblasti socijalne zaštite. Organizovan je i stručni skup „Razvoj usluga u zajednici – zajednički put u budućnost“.
Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladimir Ilić je izjavio da je država prošle godine prvi put izdvojila 400 miliona dinara za transfere opštinama za socijalne usluge, a da je 2017. za te namene opredeljeno 700 miliona dinara. To je dobar pokazatelj da će socijalna zaštita biti sve više u fokusu interesovanja i brige države.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare