Vranje jedan od gradova koji podržavaju podsticajno roditeljstvo

VRANJE

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) potpisala je Sporazum o saradnji u oblasti podrške roditeljstvu sa šest gradova i opština u Srbiji, među kojima je i Vranje.

Cilj je briga o ranom razvoju dece i podrške roditeljstvu, jačanja kapaciteta lokalnih samouprava za rad u toj oblasti, a posebno radi obezbeđenja pomoći ugroženim porodicama.

Sporazum su, osim Vranja, potpisali i beogradska opština Palilula, Novi Sad, Kragujevac, Bor i Novi Pazar.

Potpisivanju su putem onlajn platforme prisustvovale Danijela Milosavljević, gradska većnica za lokalnu samoupravu i socijalna pitanja i Vera Mitić, koordinatorka projekta u ime lokalne samouprave Vranja.

Potpisivanjem sporazuma šest lokalnih uprava je formalizovalo saradnju sa SKGO u smeru zajedničkog rada na unapređenju usluga i programa podrške roditeljstvu i ranom razvoju.

To se čini kroz jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave za međusektorsku saradnju u obezbedjivanju kontinuiteta, kvaliteta, dostupnosti usluga podrške roditeljstvu, posebno ugroženim porodicama.

Ova inicijativa je deo kontinuiranih napora UNICEF-a, relevantnih nacionalnih i lokalnih partnera u smeru unapređenja kako roditeljskih tako i profesionalnih praksi u oblasti ranog razvoja.

Projekat se realizuje kao deo programa „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“.

Reč je o programu koji sprovodi UNICEF u saradnji sa Vladom Republike Srbije uz podršku Lego Fondacije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare