Vranje: Izbori za Savete MZ u znaku asfaltiranja saobraćajnica

VRANJE

Na teritoriji grada Vranja, u nedelju, 6. juna, biće organizovani izbori za članove Saveta Mesnih zajednica.

Načelnik Gradske uprave u Vranju i potpredsednik GrO SNS Dušan Aritonović pozvao je žitelje grada Vranja da izađu na izbore.

Na ovim izborima osim Srpske napredne stranke i socijaističke partije Srbije, koje imaju zajedničku listu, ne učestvuju druge stranke. Zato je teško reči da se radi o demokratskim izborima. Na bojkot građana je nedavno pozvala Stranka slobode i pravde.

I pored toga Aritonović je, preko Gradskog sajta, pozvao punoletne građane da glasaju.

„Pozivam građane Vranja i Vranjske Banje da u nedelju izađu na birališta i iskoriste svoje biračko pravo. Savet mesnih zajednica donosi finansijski plan mesne zajednice i programe razvoja mesne zajednice i predlaže mere za razvoj i unapređenje komunalnih i drugih delatnosti. Imajući ovo u vidu, građani zapravo na neposredan način biraju svoje predstavnike koji odlučuju o razvoju i funkcionisanju mesne samouprave”, rekao je Aritonović.

Kako je izjavio izborni materijal je spreman i u petak su ga preuzeli predsednici biračkih odbora.

Glasanje će biti organizovano od 7 do 20 sati. Na teritoriji Grada Vranja ima ukupno 52 mesne zajednice, od kojih je 9 u Vranjskoj Banji.

Kao pred svako glasanje, pa i ovo koje je na nivou mesnih zajednica, gradske vlasti su asfaltirali ulice i davali građanima razna obećanja.

Tako su prethodnog dana završeni radovi na asfaltiranju Ulice Vase Smajevića u Vranju, u ukupnoj dužini od 480 i širini od 6,5 metara. Vrednost ove investicije je 10,7 miliona dinara.

Obilazeći završne radove sa saradnicima gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je istakao da se radi o frekventnoj i veoma značajnoj saobraćajnici za Vranje.

„Cilj nam je da nastavimo sa rehabilitacijom što većeg broja ulica u gradu kako bismo smanjili troškove za tekuće održavanje.

Želimo da u svakom delu grada uredimo neku vitalnu saobraćajnicu. Plan za naredni period je izdvajanje značajnijih sredstava iz budžeta za detaljno uređenje što većeg broja ulica u gradu. U sklopu Komunalnog programa realizuju se paralelno radovi u ulicama Dr Sime Miloševića i Mate Jerkovića, gde je, takođe, predviđena rehabilitacija kolovoza“, kazao je gradonačelnik.

Radilo se juče i u Ulici Bore Stankovića koja nikako da bude završena.

Zato su neki Vranjanci komentarisali: „Samo što češće nek budu izbori, pa makar i za mesne zajednice, jer samo tako možemo imati uređene saobraćajnice“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare