Vranje finansira odlazak đaka na more

VRANJE

Za boravak dece iz Vranja na moru lokalna samouprava izdvojila je 1,4 miliona dinara. Deca će sredinom jula otići u Baošiće i biće smeštena u odmaralište Crvenog krsta.

O njihovom boravku u Crnoj Gori sa roditeljima đaka koji će deo letnjih ferija provesti na moru, razgovarali su gradonačelnik dr Slobodan Milenković, gradska većnica Zorica Jović i sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović.

,,Drago mi je što će 49 učenika iz 12 osnovnih škola sa teritorije grada, deo letnjeg raspusta provesti na moru. Njih su izabrale Pedagoško-psihološke službe i uprave škola, a lokalna samouprava za boravak izdvaja 1,4 miliona dinara. Preduzete su sve mere u bezbednosnom i zdravstvenom segmentu, što je vrlo bitno“, rekao je gradonačelnik.

Gradska većnica Jović je istakla da će za decu biti organizovani različiti sadržaji, poput kreativnih radionica, tako da će biti u prilici da steknu i nove veštine.

Prvi put posle dužeg vremena đaci sa ovog područja idu besplatno na letovanje podsetio je sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović, zbog čega se, na ovom gestu, zahvalio lokalnoj samoupravi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare