Vranje dobilo donaciju od 6. 000 dolara

VRANJE

Donaciju dečje opreme u vrednosti od 6.000 dolara dobio je Grad Vranje u okviru realizacije projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“.

Ugovor o tome u Beogradu je potpisan na šestoj Nacionalnoj konferenciji o ranom razvoju i roditeljstvu između Grada Vranja i Stalne konferencije gradova i opština.

„Donacija je namenjena isturenoj grupi Predškolske ustanove „Naše dete“ u selu Rataje“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Ona je dodala da deca predškolskog uzrasta borave u obnovljenoj zgradi za čije opremanje je Grad Vranje izdvojio dva miliona dinara.

Skup je organizovao UNICEF, uz pomoć Vlade Srbije, u okviru dva programa, „Ublažavanje uticaja KOVID-19 na živote dece i porodica na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“, koji finansira Evropska unija, i „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, koji podržava LEGO fondacija.

Osim Vranja grantove su dobili i Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac i Bor, koji su, kako su istakli iz SKGO, „u prethodne dve godine vredno radili na unapređenju lokalnih politika za dobrobit roditelja“.

Na konferenciji su govorili brojni gosti iz zemlje i inostranstva, među kojima su šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare