Vranjanka ambasadorka Srbije u evropskoj mreži

VRANJE

Dejana Stošić, studentkinja i edukatorka za vršnjačko nasilje Odbora za ljudska prava u Vranju, u sklopu koga od januara ove godine postoji SOS kutak za devojke, izabrana je na konkursu Wave mreže Evrope za ambasadorku Srbije u ovoj organizaciji.

Ova mlada Vranjanka je izabrana u konkurenciji četrdesetak aktivista iz zemlje i biće predstavnik Srbije u okviru “Step up” kampanje koja se odnosi na promociju Istanbulske konvencije, kao i zagovaranje njenog usvajanja u onim parlamentima zemalja koje to još uvek nisu učinile.

„Ovo je veliko priznanje za našu nevladinu organizaciju i napore ulažemo u promociji Istanbulske konvencije, što smo činili kroz više akcija na jugu Srbije u okviru Kampanje šesnaest dana aktivizma“ navodi se u saopštenju OCD Odbor za ljudska prava iz Vranja.

Kutak za devojke formiran je u okviru SOS telefona za žene žrtve porodičnog nasilja, koji radi u okviru Odbora za ljudska prava, najstarije nevladine organizacije u Pčinjskom okrugu, a njegov rad podržan je od strane Ambasade Australije u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare