Vranjanci umesto za doček Nove godine daju novac iz budžeta za bolesnu decu

VRANJE

U Vranju ni ovog 31. decembra  Grad neće organizovati doček Nove godine na otvorenom.

Novčana sredstva koja bi bila utrošena za organizovani doček biće uplaćen na namenski račun namenjen za lečenje obolele dece od teških bolesti.

„Ovo je četvrta godina zaredom kako novac za proslavu Nove godine usmeravamo na namenski račun i ove godine na račun će biti uplaćeno 500.000 dinara. Mislim da je to pravi način da započnemo novu godinu, jer se zaista radi o humanom činu“, rekao je gradski većnik zadužen za turizam i ugostiteljstvo Mića Mladenović.

Po svoj prilici na trgu neće biti organizovan ni doček Srpske  ove godine, što je za svaku pohvalu, ako se zna da će novac namenjen za to završiti u humanitarne svrhe.

Zato se nameće pitanje, da li je neophodan koncert za Dan grada, 31. januara?

Sama pomisao da će za taj koncert biti utrošeni silni novci kao i prethodnih godina ostavlja gorak ukus u ustima.

O kojoj sumi je reč i ko će gostovati za sada se ne zna?

Ono što je poznato je da su proslave prethodnih godina koštale dosta i plaćene su iz gradske kase. To, je mora se priznati nepotrebno, jer je po pravilu to više novca od onog koji se uplaćuje za bolesnu decu.

Na osnovu izjava ljudi iz gradske vlasti da su kada Grad obeležava 31. januar cene izvođača pristupačnije i jeftinije i da će „na taj način spojiti lepo i korisno“, govori da će sigurno biti koncert neke poznate estradne zvezde.

Na to ukazuje i podatak da je Gradsko veće na svojoj poslednjoj sednici fomirao Organizacioni odbor za obeležavanje ovog značajnog praznika iz istorije Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare