Vožnjom stotinu biciklista otvorena biciklistička sezona u Nišu

NIŠ

Više od stotinu učesnika, ljubitelja biciklizma , otvoriolo je biciklističku sezonu u Nišu.  

Iako se biciklistička sezona u Nišu nikada zvanično ne zatvara ljubitelji dvotočkaša otvorili su sezonu tako što su vozili od Trga kralja Milana do Brzog Broda, a u koloni je bilo biciklista od sedam do sedamdeset i sedam godina, rekreativaca,  sportista, učenaka i studenata,  majki i očeva sa decom.

Godine starosti nisu važne,  već samo dobra volja a kako su rekli oganizatori prilagođena rekreativcima.

“Tempo kojim je voženo prilagođen je najsporijim učesnicima jer smo maorali da ostanemo u grupi”, rekao je Vladan Antić iz Udruženje biciklista “Karavan Tim”.

“Kod vožnje bickle je najvažnije  poštovanje saobraćajnih propisa  i tolerancija u saobraćaju”.

Svi učesnici su bili u obavezi a imaju odgovarajuću opremu a to znači da  su svi biciklisti morali da imaju kacigu na glavi.

Ovu revijalnu vožnju  je organizovalo Udruženje biciklista “Karavan Tim” u saradnji sa Biciklističkim klubom “Naisus” i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu i imala je za cilj druženje i ukazivanje vozačima da poštuju propise , kako bi se smanjio broj saobraćajnih udesa u kojima stradaju biciklisti.

Kolona biciklista koja je krenula sa Trga kralja Milana kretala se ulicama grada preko Bulevara Nemanjića do Brzog Broda gde vožnja završena piknikom.

Organizatori kažu da osnovna pravila u saobraćaju moraju da se poštuju, i da se vodi računa o saobraćajnim znacima.

 “Vozim od šeste godine, a na ovaj način propagiramo zdrav život koji prenosimo mlađim generacijama. Važno je da ih naučimo koliko je važno za održavanje kondicije, za zdravlje”, rekao je Davor Živković koji je ovu trku vozio sa sinom

Najveći problem biciklista je nedostatak staza, pa je vožnja bicikla po gradu rizična. U toku je sređivanje biciklističke trake do Niške banje i do Brzog broda je staza donekle sređena pa biciklisti rado voze do ovod gradskog naselja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare