Voz udario u kamion kod Leskovca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros oko dvadeset minuta do četiri sata dogodila u Leskovcu voz je udario u kamion na pružnom prelazu.

Povredjeni vozać kamiona je zbrinut u leskovačku bolnicu.

Kako su JUGpressu preneli očevici on je rekao da rampa nije bila spuštena i da ga je voz udario dok je prelazio prugu.

Direktor ove ustanove dr Nebojša Dimitrijević jer rekao za JUGpress da je vozać trenutno van životne opasnosti, da su izvršeni pregledi i da je on na posmatranju ali i da postoji mogućnost da bude transprtovan u niški Klinički centar jer je u pitanju povreda glave.

Smrskani kamion se još uvek nalazi pored pruge kod “Male vage” a obezbedjuje ga jedan policajac, što znači da istraćni sudija još nije bio na mestu nesreće.

Saobraćaj se odvija normalno preko ovog vrlo prometnog prelaza koji je na putu za auto-put prema Vranju i saobraćajnici prema Vlasotincu.

Očevici su JUGpressu ispričali da ih je iz sna probudila sirena voza a zatim strahoviti udarac.

“Istrčao sma napolje i video smrksani kamion. Naišla su dva utobusa i njihovi vozači su u travi pored kamiona našli povredjenog čoveka. Oni su i pozvali hitnu pomoć koja je došla posle dvadesetak minuta. Vozač kamiona je bio ošamućen i samo je govorio da je rampa bila spuštena”, rekao nam je čovek koji živi u obližnjoj kući.

On je rekao i da se često dešavaju problemi sa tom rampom, da je bilo slučajeva kada nije bila spuštena a voz je prolazio.

Na Železničkoj stanici u Leskovcu su rekli da “nemaju ništa za novinare” i uputili na Železnice Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Kocic
Kocic
2 godine pre

Na snimku (YoUtube) ispod vesti se vidi (8-13 sekunde) da je rampa podignuta sa suprotnog smera, što znači da nije bila ni spuštena. Da je bila spuštena u tom položaju bi i ostala usled kvarar koji je prouzrokovala ova nesreća.