Volonteri udruženja Pit spasili još jednog psa iz ledene Nišave

NIŠ

 Volonteri Udruženja Pit iz Niša ove zime su ih hladne Nišave spasili šest psa koji su upali u reku. Hrabri volonteri ovog udruženja su bez ikakve opreme i bez trunke razmišljanja ulazili u hladnu reku koja je, doduše u ovom trenutku nije nadošla, ali je voda izuzetno hladna, kako bi pomogli uplašenim životinjama koje su pomoć čekale na ostrvcima od kamenja i trava u koritu Nišave.

                                    Akcije spasavanja pasa odvijale su se kao na filmskom platnu. Neverovatnom brzinom su volonteri Udruženja Pit od trenutka dojave da je viđen pas u reci, dolazi do njega i izvlačili ga na obalu.

                                 “Tanja Vidergar, Hera Anđela, Miki Uvek Spasić  ,,prolazno vreme” od info do akcije manje od 10 min, brzi nego Hitna pomoć. Pas bio ,,nasukan” na ostrvcetu kod Grčke ambasade, neki dečko video, iscimao taksistu, taksista koji mi je ujedno i komšija iscimao mene, ja Tanju, Tanja Anđelu i ostale, ,,baba za dedu, deda za repu i iščupaše je”- kao u priči, objavio je Nišlija Vojkan Živković na svom profilu, jedan od građana koji se bori za zaštitu životinja.

                                Tanja Vidergar, zakonski zastupnik udruženja Pit potvrdila nam je da je pas sada dobro, da je reč u uličnom psu koji je prošao program imunizacije i kastracije.

                                 „Posle zagrevanja vraćen je na svoju lokaciju. Nažalost, sve je više ovakvih slučajeva. Bila je prisutna i Komunalne milicija i nadam se da će preduzeti mere da se pronađu počinioci. Imamo pouzdane izvore i prijave da oni nisu nepoznati, kaže Tanja koja je sa volonterkama Anđelom Kocić zagazila u ledenu vodu. Bile su obmotane konopcem da ih ne bi povukla struja i da bi mogle da prenesu psa. Podrška sa kopna bili su Nina Milenković, Miroslav Spasić i Bojan Anastasov.

                             Udruženje Pit trenutno zbrinjava 240 pasa i već par godina se bori za humani tretman napuštenih životinja u prihvatilištima, a nedavno su učestvovali i u protestu za zaštitu i humaniji odnos prema psima u prihvatilištima koji je održan u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare