Volonteri leskovačkog Crvenog krsta podelili pakete u ŠOSO 11. oktobar i Dnevnom boravku Duga

LESKOVAC

Crveni krst Leskovac je, na Međunarodni dan volontera 05.12. ove godine, po želji volontera organizovao podelu paketića sa sredstvima za higijenu svojim drugarima u ŠOSO 11. oktobar i Dnevnom boravku „Duga“.

Na kraju ove akcije najaktivnijim voloterima, učenicima III godine Srednje ekonomske škole „Đuka Dinić“ iz Leskovca i III i IV godine Srednje Medicinske škole iz Leskovca uručio zahvalnice za svo njihovo nesebično angažovanje u svim akcijama Crvenog krsta Leskovac.

Međunardona federacija Crvenog krsta odredila je da se ove godine Međunarodni dan volontera obeležava pod sloganom „Nada“ koji ukazuje na humanost koja je svojstvena voloterima Crvenog krsta svuda, pa i u Leskovcu i koji predstavlja nadu za sve ljude u nevoljama. Odlikuje i približno 17 miliona volontera koji su angažovani u nacionalnim društvima Crvenog krsta i Crvenog polumeseca širom sveta.

Crveni krst Leskovac može da se pohvali bazom od preko 300 volontera. od čega najveći broj čine srednjoškolci srednjih škola, a najaktivniji su voloteri Ekonomske i Medicinske škole.

“Oni za nas nisu samo nada, već, s obzirom na njihovo angažovanje i požrtvovanost, označavaju i veoma lepu budućnost ne samo za Crveni krst Leskovac, već i za naš grad”, poručuju iz ove organizacije. (kraj) CK/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare