Vojska Srbije: Snage angažovane u KZB svakodnevno se obučavaju

BEOGRAD-BUJANOVAC-PREŠEVO-MEDVEĐA-KURŠUMLIJA-NOVI PAZAR

Radi očuvanja visokog nivoa borbene gotovosti, snage Vojske Srbije angažovane na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Autonomnom Pokrajinom Kosovom i Metohijom svakodnevno realizuju obuku za izvršavanje namenskih zadataka, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vojske Srbije.

“Obuka se izvodi u okviru redovnih aktivnosti i predstavlja nastavak i nadogradnju obučavanja koje jedinice Vojske Srbije realizuju pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti.

Posebna pažnja tokom obuke posvećuje se uvežbavanju borbenih radnji i postupaka u slučaju napada na snage Vojske Srbije, kao i taktika, tehnika i procedura koje se primenjuju u sprečavanju ilegalnih prelazaka, delovanja ekstremističkih grupa i organizovanog kriminala.

Sveobuhvatnim pripremama i kontinuiranom obukom unapređuje se osposobljenost pripadnika Vojske Srbije za izvršavanje specifičnih zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti, u saradnji sa drugim organima bezbednosti Republike Srbije i Kforom, kako bi se osiguralo mirno i bezbedno okruženje za sve građane u ovom delu zemlje”, navodi se u saopštenju..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare