Voja Brajović dobio nagradu “Pavle Vuisić” na 55. “Filmskim susretima”

NIŠ

 Nagrada “Pavle Vujisić” za životno delo za 2020.godinu na 55. “Filmskim susretima”, uručena je sinoć Voji Brajoviću. Ove godine zbog pandemije virusa korona, niški glumački festival održava se u bioskopu “Sinepleks”.

                                 ‘’Kada čovek dobije neku nagradu kao Zlatnu palmu, Pulsku arenu, Oskara onda ne može da priča o tome, ali kada dobije “Pavla Vuisića” onda je to ogromna čast. Mnogi ne znaju kakva je to čudesna ličnost bila, kakva intelektualna gromada’’-  rekao je Voja Brajović nakon što mu je nagradu uručio Vladan Živković, jednog od organizatora festivala.

                                   Nagradu “Pavle Vuisić” dodeljuje Udruženje filmskih glumaca i sastoji se od plakete s likom Pavla Vuisića, monografije posvećene laureatu, kao i dokumentarnog filma o dobitniku ovog prestižnog priznanja.

                                    Voja Brajović je od 1971. godine do danas snimio je oko 130 filmova. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1969. godine u kome za četrdeset godina ostvario gotovo pedeset uloga.

                                  Paralelno s tim je kao gost igrao, a i danas nastupa na scenama drugih pozorišta kao što su Zvezdara teatar, Atelje 212, Beogradsko dramsko pozorište, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, Crnogorsko narodno pozorište iz Podgorice, Grad teatar Budva i druga.

                                  Dobitnik je velikog broja nagrada koje u staroj Jugoslaviji i sada Srbiji glumac može da dobije. Među njima su “Dobričin prsten”, “Oktobarska nagrada grada Beograda”, “Zoranov brk” i druge.

                                   Večeras je na programu film ‘’Grudi’’ koji je režirala Marija Perović, a nakon toga i film ‘’Asimetrija’’ koji je režirao Maša Nešković.

                                 U subotu je počela prodaja pojedinačnih ulaznica po ceni od 400 dinara za festivalsko veče, ali će te karte moći da se kupe samo u „Sinepleksu“, svakoga dana od 15 do 20 časova. Pojedinačne ulaznice prodavatće se tako što će posetioci moći da ih kupe samo onog dana kada se prikazuju filmovi na koje se te karte odnose.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare