„VODOVOD“ PREVARI GRAĐANE BADINCA

LESKOVAC

 

JKP „Vodovod“ je prevario građane mesne zajednice Badince, rekao je danas na press koferenciji u lokalnom  DS  Srđan Đokić, član resora za unapređenje komunalne infrastrukture.

On je objasnio da je krajam 2013. pokrenuta akcija sklapanja ugovora o priključivanju na sekundarno napajanje vodom.

„Građani su bili srećni zbog toga što je najzad trebalo da dobiju zdravu pijaću vodu i počeli su da sklapaju ugovore i plaćaju rate. Oni su izmirili svoj deo duga, dok su ekipe „Vodovoda“ postavile vodomere. Prema ugovororu, rok zaizvođenje radova bio je mesec dana. Međutim, ni posle dve godine građani i dalje nemaju vodu, pa su pojedinačno pokušavali da tuže „Vodovod“. U članu 4 ugovora stoji mogućnost da „Vodovod“ ne ispuni svoje obaveze iz ugovora iz subjektivnih razloga, pitanje je šta to znači. Bilo koji razlozi da su u pitanju, za dve godine su mogli da se reše. Građani se pitaju šta mogu da urade. Svi smo svesni šta u „Vodovodu“ rade, prošle godine su i privatno obezbeđenje angažovali da bi sirotinji isključivali vodu“ , rekao je Đokić.

U pitanju je oko 120 domaćistava, a uplate su iznosile po 18.000 po priključku. Dve trećine građana je platila svoje obaveze, a oni koji nisu dobili su opomene pred utuženje. Građani su pojedniačno tražili objašnjenje  iz „Vodovoda“, ali nikakav odgovor nisu dobili, rekao je Djokić

Sledeći korak građana Badinca biće kolektivna tužba Osnovnom sudu za nepoštovanje ugovora i prevaru, a osnova će biti i da viši organi ispitaju poslovanje ovog javnog preduzeća, rečeno je na konferenciji.

Potredsednik GrO DS i kandidat za  gradonačelnika Saša Stojanović govorio je o „katastrofalnoj politici javnih preduzeća“.

„Sadašnja lokalna vlast, na čelu sa SNS-om i Goranom Cvetanovićem, uspela je da od skoro svih komunalnih preduzeća napravi gubitaše koji grcaju u dugovima i višku zaposlenih. Zapošljavanjem uglavnom nestručnog SNS kadra, čije su jedine kvalifikacije partijske knjižice, nošenje majci sa natpisom „hvala ti što postojiš“ i obavezno prisutvo na otvaranju toaleta na groblju, dovelo je do fukcionisanja grada na rubu provalije, rekao je on i izrazio nadu da će građani na izborima „kazniti nestručnost, bahatost i nesposobnost funkcionera SNS-a, tako što će glasati za DS“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare