Vlasotincu odobreno 128 miliona dinara za razne projekte

VLASOTINCE

Opštini Vlasotince je ,iz ministarstava i kancelarija Vlade Srbije u poslednjih godinu dana odobreno  oko 128 miliona dinara za različite projekte.

Preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima  Republike Srbije opštini Vlasotince odobreno je  66 miliona dinara za rekonstrukciju Tehničke škole, Doma zdravlja i osnovne škole u Boljaru.

Ministartsvo kulture odobrilo je projekat koji podrazumeva rekonstrukciju sale Kulturnog centra u iznosu od 26 miliona dinara.

Ministarstvo privrede dodelilo je 14,5 miliona dinara  za rekonstrukciju ulica Vuka Karadžića i Milorada Veličkovića kao i sa 1,3 miliona podržava izradu projektne dokumentacije za most u  selu Konopnici. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju sufinansira mere populacione politike u vlasotinačkoj opštini sa 13,2 miliona.

Ministarstvo pravde odobrilo je 6,1 milion dinara  za unapređenje energetske efikasnosti vrtića Dečja radost, a posredstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za nabavku štandova za Vinski bal odobreno je pola miliona dinara.


Pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić smatra da je ovaj novca “direktna posledica činjenice da smo spremili više desetina projekata, sa svim potrebnim dozvolama i da ih u trenutku raspisivanja određenih konkursa samo prilagođavamo zahtevima”.

On smatra da je ovo i “neka vrsta podrške Vlade za uloženi rad i trud jer smo postavili prioritete, napravili planove i uradili sve neophodne pripremne radnje kako bismo što više sredstava dobili iz republičkih izvora, odnosno kako bismo sredstva iz lokalnog budžeta usmerili na projekte koje republika ne finansira ili delom sufinansira “.

U finasiranju ovih projekata učestvuje i opština  ali se veći deo sredstava dobija iz Republike.

Vlasotince je dobilo i  13 miliona dinara iz programa Evropski PROGRES za izgradnju prihvatilišta za pse i 7,2 miliona posredstvom ambasade Japana za vozilo za JKP „Komunalac“.

“S obzirom na to da trenutno imamo spremnih više od 70 projekata, očekujemo da do kraja godine dobijemo  i dodatna sredstva”, rekao je Kocić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare