Vlasotince, neispričana priča

VLASOTINCE


Kratkometražni film „Vlasotince, neispričana priča“, koji autorski potpisuju troje mladih ljudi Mila Mitić, Filip Mihajlović i Stefan Tasić, a kojeg je producirala vlasotinačka biblioteka, prikazan je, u bioskopu Kulturnog centra.

Prepuna sala i ovacije publike, upućene autorima posle prikazivanja, govore da svi oni koji su radili na ovom filmu mogu s pravom da budu ponosni na urađeno. Ideja rođena pre tri godine, čije su ostvarenje sputavale školske i druge obaveze autora, jer dvoje su još uvek gimnazijalci, dok je treći na početnoj godini studija, da ne pominjemo aktuelne muke sa korona virusom, konačno je otelotvorena u zanimljivu filmsku priču.
Ili, kako reče u najavi večeri Jovana Petković:

  • Očito da su autori u sebi našli dovoljno snage, motiva i elana, a da im volje, dara i vere nije nedostajalo kada su, pored učenja i obaveza koje im svakodnevica nameće, pored prečih i dražih stvari koje idu uz njihove godine, uspeli da ostvare svoju ideju – da ispričaju priču o Vlasotincu, priču kakva do sada nije ispričana.
    Scenario za film napisao je direktor vlasotinačke biblioteke, Srba Takić, pa se i on obratio prisutnima, predstavljjući se u domaćina ali i u ulozi producenta:
  • Otkud biblioteka u ovoj priči, jer posao biblioteke danas, u bilo kom mestu, nije samo nabavka, obrada, čuvanje i pozajmica knjiga. Mi danas imamo obavezu sakupljanja, čuvanja i korišćenja fotografija, plakata, afiša i svega onoga što svedoči o kulturnom miljeu i javnom životu naše zajednice. Uostalom, zato se i dugi niz godina bavimo i izdavaštvom, odnosno pripremom i štampom dela lokalnih autora, ili knjiga čije su teme vezane za Vlasotince. Zato smo i bili odlučni da podržimo ove mlade, talentovane, hrabre ljude. Sve u korist svih nas i na dobrobit naše zajednice – rekao je direktor Takić u svom obraćanju.
    Mila, Filip i Stefan, zadovoljni reakcijama publike, ali i puni želja za dokazivanjem i snage da željeno ostvare, obećali su da neće stati samo na jednom filmu. Najavili su skoro viđenje, nekim sličnim povodom, sa nekom novom, neispričanom, pričom, kojom će lepotu i duh Vlasotinca zauvek sačuvati na celuloidnoj traci.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare