Vlasotinčanin Jovan Stanković boravio u Briselu

VLASOTINCE

Projekat ,,Samit mladih političkih lidera Balkana” realizuje se u periodu od 2018. do 2020.godine u tri partnerske zemlje Srbiji, Bugarskoj i Severnoj Makedoniji.

Lideri podmladaka vladajućih i opozicionih stranaka iz tih država zajedno prolaze obuke, predavanja, radionice i studijske posete u cilju sticanja novih kompentencija koje će im pomoći da daju doprinos kako partijama kojima pripadaju, tako i zemljama iz kojih dolaze.

Nakon samita u Bugarskoj i Srbiji, mladi lideri su posetili Brisel i obišli Evropski parlament.

Na samitu u Briselu delegaciju Srbije ispred omladine Socijalističke partije Srbije činili su: Andrija Popović, potpredsednik Socijalističke omladine Vojvodine, Marko Radošević, potpredsednik Socijalističke omladine beogradske opštine Zvezdara i Jovan Stanković, potpredsednik Socijalističke omladine Vlasotinca.
” Domaćin skupa bio nam je dr. Andrej Kovač, član Evropskog parlamenta i šef bugarske delegacije u EPP grupi u Evropskom parlamentu. Bili smo zadivljeni energijom i znanjem, kao i odlučnošću koju ima dr. Andrej Kovač i baš zbog toga smo mu neizmerno zahvalni na činjenicu što se svakodnaveno bori za Balkan. U okviru posete Evropskom parlamentu imali smo priliku da prisustvujemo plenarnoj sednici Evropskog parlamenta, a bili smo još prilici da nas lično primi Ana Hrustanović, ambasadorka Misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu”, informiša nas o svemu onome što se desilo u Briselu, Vlasotinčanin Jovan Stanković.
Za učesnike ovog značajnog projekta za mlade domaćin je organizovao grupni obilazak Evropskog parlamenta i sastanke sa evropskim poslanicima iz zemalja Balkana, a sami učesnici su saglasni u oceni da im ovakav rad pruža priliku da uče od najeminentnijih predavača sa pravnih fakulteta političkih nauka iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije.


” I ako dolazimo iz različitih zemalja i stranaka, zajedničkim radom stičemo neprocenjivo iskustvo, znanje i kontakte, sve u cilju što bolje međunarodne saradnje i progresa balkanskih naroda”, smatra Jovan Stanković.
Inače, učesnici projekta posle boravka u Briselu putuju za Sofiju, a potom sledi realizacija trećeg dela samita koja će biti održana na Ohridu u Severnoj Makedoniji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare