Vlasotinčani ,,zavrnuli rukave”

VLASOTINCE

Vlasotinčani su obeležili Dan planete Zemlje velikom akcijom čišćenja pod sloganom ,,Zavrni rukave”, koja je organizovana istovremeno na 153 lokacija u Srbiji.

Vlasotince je takođe imalo svoje prijavljene lokacije za čišćenje koje su uglavnom bile usmerene na tok reke Vlasine u užem centru grada.


Na poziv Turističke organizacije opštine Vlasotince koja je bila organizator ove akcije javila su se udruženja, ustanove, škole, klubovi i pojedinci. Tu je bilo udruženja Sevap, Mladi Vlasotinca, Bitka za Vlasinu, škola sporta Vlasotince, radnici Kulturnog centra, udruženje Srce Vlasina, JKP Komunalac, učenici osnovne škole Siniša Janić, Gimnazije i Tehničke škole.

  • Posebno je važno što je među učesnicima akcije bio veliki broj dece, jer od malih nogu treba da ih učimo da čuvaju životnu sredinu. To je upravo i cilj ove akcije, podizanje svesti o očuvanju životne sredine .Svi oni podelili su se lokacijama i zajedno čistili određene delove Vlasotinca informisala nas je o ovoj akciji Olivera Cvetković ispred TO Vlasotinca.
    JUGpress: U kojim delovima grada je sprovedena ova akcija ?
    O.Cvetković: – Čišćen je potez od glavne autobuske stanice, donji park, kej, obala između dva mosta, dečiji parkići, korito reke uz šetalište, Maričkino, Staro groblje, staza zdravlja i Čarobna dolina. Dan je bio prelep kao stvoren za boravak u prirodi a pritom smo uradili nešto lepo za naš grad i poslali poruku da želimo da nam Vlasotince bude čisto.
    JUGpress: Ko je pomogao nesumljivo ovu dobru akciju čišćena svoje varoši ?
    O.Cvetković: – Ovu našu akciju je podržala opština Vlasotince i JKP Komunalac koji su za sve učesnike obezbedili vodu, kese i rukavice rekla nam je Olivera Cvetković. (kraj)VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare