Vlasotinački penzioneri: Krkobabiću, nismo mi gradjani drugog reda

VLASOTINCE

Penzioneri iz Vlasotinca ogorčeni su na izjavu lidera PUPS-a, Milan Krkobabić, koji je ujedno i ministar za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća,  da samo penzioneri iz glavnog grada zavređuju da prime 13.penzijuje „jer oni žive u pod specifičnim uslovima, u Beogradu su cene najveće i zato treba posebno brinuti za one koji u njemu žive “.

Ova njegova izjava je uznemirila najveći broj  od  1,7 miliona penzionera, koliko ih ima u Srbiji.

Izgleda da je jug Srbije potreban, po Krkobabiću, ovoj i ovakvoj Srbiji, samo kada treba ići na branik otadžbine, i kada se ratovalo, što se redovno dešavalo i u poslednje vreme, a najveći broj mobilisanih lica, upravo je bio iz dela jugoistočne Srbije, kažu vlasotinački penzioneri.

A kada država treba nekoga da „počasti”, to važi samo za Beograd, dok ovi dole na jugu i širom cele Srbije mogu i bez toga, glasno govori Milan Krkobabić, ocenjuju penzioneri.
“Strašno nas je povredila izjava Krkobabića zbog činjenice da je tražio da 13. penzija bude isplaćena samo penzionerima u našem glavnom gradu. Penzioneri se nisu ljutili kada su nam penzije bile umanjene, smatrali smo da teret teškog vremena moramo svi zajednički da podelimo. Ali namera Krkobabića da treba isplatiti penziju više samo u Beogradu je, u najmanju ruku, diskriminatorska i za svaku je osudu. Mi ne tražimo ništa više, a ni manje. Dakle, želimo biti ravnopravni sa beograđanima u svakom pogledu, kako u broju penzija, tako i davanju takozvanih „senior kartica”, pomoću kojih bi penzioneri imali popust i povlastice prilikom određenih kupovina. I, zato penzioneri iz Vlasotinca, poručuju Krkobabiću da penzioneri sa juga Srbije nisu građani drugog reda”, kaže Petar Šušulić, predsednik Udruženja penzionera opštine Vlasotince, koji je svoj životni vek proveo kao profesor u vlasotinačkoj gimnaziji ,,Stevan Jakovljević”.

” Ne želimo više da nam direktno o sudbini odlučuje Beograd. Ima se utisak da se Savez penzionera Srbije dinstancirao od penzionera sa jugoistoka Srbije, pa smo tako bili prinuđeni da se samoorganizujemo. Nedavno smo imali osnivačku Skupštinu penzionera jugoistočne Srbije u Nišu, sve u cilju zaštite prava penzionera iz ovog dela Srbije. Oformili smo sve organe udruženja, a za čelnika udruženja penzionera jugoistočne Srbije izabrali smo Miroslava Vučićevića iz Prokuplja. Ovaj naš potez bio je prosto iznuđen, i mislim da o sudbini nas penzionera treba red da vode naša udruženja iz unutrašnjosti Srbije, jer ovi odozgo ne mare mnogo za naše muke i probleme u unutrašnjost”, objašnjava Šušulići.

Kaže da novoformirano udruženje broji ima 965 članova.

“Ta brojka se menja vrlo često. Dolaze nam novi članovi, a stari nažalost po prirodi življenja odlaze”, objašnjava.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dusan
Dusan
1 godina pre

Vlasotincani da vas nisam vise cuo da vredjate onog tatinog naucnika Krkobabica .Ta dinastija Krkobabic je puna ideja i dobri kavaljeri ali sa tudjim a svoje fotelje cuvaju ulizivanjem vrhovnom !!!!