Vlasnici lokala u Podzemnom prolazu protestovali, tvrde da su na meti inspekcije

NIŠ

Vlasnici lokala koji se nalaze u Starom i Novom podzemnom prolazu zahtevali su sastanak sa gradonačelnicom Niša kako bi je upoznali sa problemom sa kojim se suočavaju već mesecima, a radi se o inspekciji koja ih nikako ne ostavlja na miru. Kažu da inspekcija zatvara njihove lokale i za najmanju sitnicu, a od njihovog rada zavise porodice kao i zaposleni. Dodaju da pod takvim pritiskom ne mogu da rade i ako se to nastavi oni će biti prinuđeni da zatvore svoje lokale a to znači i da će dobar broj radnika ostati bez posla a njihove porodice bez prihoda. Od nadležnih traže da im pomognu u rešavanju problema.

“Inspekcije zatvaraju radnje za sitnice. Kazna je 50.000 dinara i 14 dana zatvranja. Mi tih 14. dana imamo troškove, plaćamo kiriju gazdama lokala, doprinose i isplaćujemo plate radnicima. Ako nas kazne po drugi put kazne su mnogo veće i kreću se do 500.000 dinara, a u tom slučaju nam radnje zatvaraju po tri meseca”, kaže jedan preduzetnik.

                      Inspekcija zatvara lokale i ako nam u kasi nađe 50 ili pak 120 dinara viška.

                   “U mom butiku ne postoji ni jedan jedini artikal koji  košta 120 dinara, svaki artiukal je od 1000 dinara i više.  Dakle, višak u kasi je mogao da nastane tako što mušterija nije želela kusur, jer ja taj novac nisam mogao drugačije da naplatim”, kaže ovaj preduzetnik.

                    Vlasnici lokala ističu da od svog rada izdržavaju porodice i da će ovakav pristisak koji trpe dovesti do toga da počnu da rade na crno.

                  “Barem 1.000 ljudi se izdržava od Podzmenom prolaza, njima to ne izgleda veliko, ali za nas je to mala fabrika. Ni Šinvon nije Jura, i niko nie došao da nas otvori, mi postojimo dvedeset godina, ali nama je važno da opstanemo”, kaže preduzetnik.

                    Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je primila preduzetnike i razgovarala sa njima,a   nakon sastanka u Gradskoj kući preduzetnici su kazali da su ih nadležni  saslušali i  da će problem biti uzet u razmatranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare