Vlasinski Triatlon samoprevazilaženja : RUŽICA PONOVO ZLATNA

SURDULICA-VLASINSKO JEZERO

(Nova Naša reč)

Ružica Šmelcerović, profesorica nemačkog jezika i pasionirani sportista, pobednik je Vlasinskog Triatlona samoprevazilaženja koji je protekle nedelje održan na Vlasinskom jezeru. Osim zlata u svojoj Ag-3 kategoriji, Ružica je osvojila i četvrto mesto  u apsolutnom plasmanu žena na Olimpijskoj distance, koja sadrži plivanje na 1500m, bicikl na 40 km, trčanje na 10 km.

Inače, prema postignutim rezultatima,  prvak Srbije u Olimpijskom Triatlonu za 2017. godinu je Strahinja Trakić (Klub Ekstremnih sportova Kragujevac ) koji je trijumfovao sa vremenom 2h 05m 41s, a u ženskoj konkurenciji trijumfovala je Vida Medić (TK Tamiš Pančevo) sa rezultatom 02h 18m 21s.Takmičenje u olimpijskom triatlonu ujedno je bilo i zvanično prvenstvo Srbije, dok se trka Sprint triatlon, koja je dvostruko kraća i predviđena i za juniore,  bodovala u Kupu Srbije.

Pobednik u Sprint Triatlonu je mlada nada Nikola Medan (TK Mihajlo Pupin Beograd) sa vremenom 01h 08m 18s, dok je u ženskoj konkurenciji pobedila Aniko Jablan sa rezultatom 01h 34m 08s.

U trci je učestvovalo 76 triatlonaca iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Nemačke i Crne Gore, na Olimpijskom triatlonu bilo je 50 učesnika, a na Sprint distanci njih 26. Pored toga, u trci su učestvovale i dve štafete.

Organizator Vlasinskog Triatlona Samoprevazilaženja je Šri Činmoj Maraton Tim iz Niša u saradnji sa Srpskom Triatlonskom Unijom i opštinom Surdulica.

-Od kako se organizuje triatlon na Vlasinskom jezeru, nisam propustila ni jednu trku, tako da sam i ove godine nastavila tradiciju i našla se, treći put za redom, na startnoj liniji olimpijske distance. Trema je ovog puta bila znatno manja u poređenju sa onom iz proteklih godina. Već sam bila dobro upoznata sa stazom i znala sam šta me na kom delu staze očekuje, ali i pored toga svaka trka predstavlja novo iskustvo, novu bitku sa samim sobom, a brinula me je i najavljena visoka dnevna temperatura. – rekla je Ružica Šmelcerović za naš nedeljnik.

-Na startu ovogodišnjeg triatlona vladala je predivna atmosfera. Pozitivna energija i puno nas koje povezuje isti cilj i želja da prevaziđemo sami sebe i izborimo se sa tri, ni malo lake, discipline. Znak sudija označio je start i svi smo se uputili ka prvoj bovi, pa ka drugoj i trećoj, bove su označavale trougao od 750 m. Učesnici sprint distance su plivali jedan krug, a olimpijci dva. Uživala sam grabeći kroz vodu, pratila sam svoj ritam i bila preplavljena osećajem sreće što sam i ove godine učesnik trke koja mi puno znači. Posle preplivanih 1500 metara,  na obali su me dočekali povici članova porodice, prijatelja, publike i srcu najdraži povici moje male bratanice: “Bravo teta Ružice, hajde teta Ružice, možeš ti to”. Ta njena rečenica me je pratila tokom cele trke i pomogla mi je da se izborim sa valovitom stazom od 40 km na biciklističkoj trasi i jakom vrućinom tokom trčanja. –  rezimira Ružica tok Triatlona.

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč i na sajtu www.novavasarec.org.rs, link

http://novanasarec.org.rs/vlasinski-triatlon-samoprevazilazenja-ruzica-ponovo-zlatna/

 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x