Vlasinka i JP „Srbijašume“ posadili 500 stabala smrče

SURDULICA

Predstavnici Fabrike za proizvodnju i promet vode “Vlasinka”, koja posluje u sastavu Coca-Cola HBC Srbija su u saradnji sa JP „Srbijašume“ u zajedničkoj akciji posadili 500 stabala smrče u Leskovoj bari. Ova akcija predstavlja kontinuitet zajedničkih inicijativa predstavnika “Vlasinke” i lokalne zajednice u projektima zaštite životne sredine i poboljšanja životnog standarda meštana.

Fabrika vode „Vlasinka” poznata po vodi Rosa, u sastavu je Coca-Cola sistema već više od 15 godina. Tokom ovog perioda, kontinuirano je ulagano u razvoj lokalne zajednice, njenu privredu, turistički potencijal i očuvanje životne sredine Vlasine, kao predela izuzetnih odlika. Samo u periodu od 2012. do 2020. godine, u čitav niz projekata namenjenih podršci lokalne zajednice u Surdulici, uloženo je 13.5 miliona evra, dok u tretman otpadnih voda ulaganja premašuju 900 hiljada evra.

 “Coca-Cola HBC Srbija i Vlasinka,  koja posluje u okviru njenog poslovnog sistema, ima  vrlo odgovoran pristup životnoj sredini i korišćenju prirodnih resursa. O tome svedoči i EWS (European Water Stewardship) sertifikat čiji smo ponosni nosilac već dugi niz godina. Pored toga želimo i dodatnim aktivnostima da izvršimo pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu u kojoj živimo i radimo. O našoj posvećenosti govore i naše kolege volonteri koji su danas ovde da zajedno sa zaposlenima JP „Srbijašume“ zasade ovih novih 500 stabala smrče”,  rekao je Gjoko Stojčevski, direktor „Vlasinke“.

Društvena odgovornost i principi održivog poslovanja za Coca-Cola HBC Srbija, predstavljaju važan element u kreiranju svih poslovnih planova. Tako je i ova inicijativa samo jedna u nizu onih koje pokreću ekološke pozitivne promene.

Važno je da svi kontinuirano radimo na zaštiti životne sredine i mi na tom putu želimo da sarađujemo sa svima onima koji i sami istinski veruju u to i doprinose kreiranju bolje i održive budućnosti. Saradnja sa kompanijom Coca-Cola HBC Srbija je veoma važna jer predstavlja pravi primer kako se na lokalu vodi briga o okruženju i prirodi. Mi u JP „Srbijašume“ smo uvek otvoreni za saradnju sa svima koji žele da nam se pridruže na našem putu poboljšanja kvaliteta životne sredine. Mi se time svakodnevno bavimo i raspoloženi smo da svoje znanje i iskustvo po pitanju pošumljavanja, nege i gajenja šuma podelimo sa svim društveno odgovornim kompanijama i pojedincima – izjavio je Nikola Novković direktor Šumskog gazdinstva „Vranje“ koje posluje u sklopu JP „Srbijašume“.

Coca-Cola HBC Srbija i Vlasinka u njenom sastavu, posvećeno rade na zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa a tokom godine, zajedno sa svojim volonterima, organizuju niz inicijativa koje dugoročno poboljšavaju život u zajednici u kojoj posluju. Coca-Cola Klub volontera postoji od 2004. godine a do sada je uloženo preko 900 sati volonterskog rada u različite aktivnosti i programe podrške zajednici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare