Vlasina prva počela pripreme

VLASOTINCE

Prvom prozivkom koju je 5.jula obavio trener Dragan Nikolić, uz prisustvo čelnika kluba, fudbaleri Vlasine počeli su pripreme za novu fudbalsku sezonu na srpskoligaškom ,,Istoku”.

Da će se raditi veoma ozbiljno i da će mesto u ekipu imati samo najbolji i najspremniji, igračima je predočeno već na prvom sastanku. Rukovodstvo kluba na čelu sa veoma agilnim i preduzimljivim prvim čovekom kluba Nenadom Stojkovićem u potpunosti je izmirilo sve obaveze koje je imalo prema igračima, što je retkost u današnje vreme i u okolnostima u kojima danas rade i žive sportski klubovi.
” Igračima je jasno predočeno šta se od njih traži i šta je klub u mogućnosti da im ponudi. Nikakve megalomanije nema, ali ono što klub ponudi i obeća, sa predsednikom Nenadom Stojkovićem, koji je iuzeztno angažovan u stvaranju boljitka i istinskog napretka kluba u svim segmentima biće sigurno ispunjeno. U to su se u prethodnom periodu uverili sami igrači i nema razloga da tako ne bude i u narednom periodu “, kaže Miroslav Milosavljević, sportski direktor vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine.


JUGpress: Letnji prelazni rok za fudbalere je trenutno u toku. Da li ima odlazaka sa ,,Rosulje” i da li ste već dobili neka pojačanja ?
MM: Jedno je za sada sigurno. Niko nije iz kluba otišao, što je najbolji pokazatelj da je naš klub pravo mesto za razvoj mladih fudbalera. U pregovorima smo sa pojedinim igračima, uglavnom, iz ovog našeg regiona, a dok oni ne budu potpisali pristupnicu za naš klub ne možemo reći da su postali naši članovi. Na prvim treninzima već su se pojavili nove snage, od kojih očekujem da će svojim kvalitetom unaprediti igru naše ekipe. Uostalom, vreme koje je pred nama pokazaće snagu jedne nove Vlasine.
JUGpress: Primetno je da je bilo nekih radova na stadionu infrastrukturne prirode ?
MM: Da, tako je. Pored takmičarskih rezultata radi se i na sređivanju infrastrukture na samom stadionu. Posebnu brigu pored glavnog terena posvetili smo i pomoćnom igralištu, tako da će oba terena biti u funkciji za treninge i utakmice mlađih kategorija. Rešavamo problem polivanja vodom oba terena tako što smo ugradili posebne pumpe za prskalice, a ne više da trošimo gradsku pijaću vodu. Uskoro ćemo postaviti ogradu u dužini od 164 metara oko stadiona u Vlasinskoj ulici. Ima još poslova, mnogo je urađeno, a nadamo se, da ćemo u narednom periodu još biti urađenih poslova na stadionu. Ne zaboravite, da Vlasina iduće 2020. godine obeležava veliki jubilej – 100 godina od osnivanja, što je, zaista, veliki i značajan jubilej.


JUGpress: Recite nam koji se igrači nalaze u trenažnom procesu koji je sada u toku ?
MM: To su sledeći igrači: Miodrag Mladenović, Goran Stojanović i Velimir Zdravković (golmani), zatim Filip Miljković, Marko Ilić, Ivan Stojanović, Igor Jović, Bogoljub Stanković, Bojan Milošević, Dušan Lj. Stanković, Nemanja Đokić, Nebojša Marković, Nikola Stojiljković, Zvezdan Stojanović, Aleksandar Nikolić, Nemanja Jović, Milan Mladenović, Milan Todorović, Saša Stojanović. U radu su uključeni i naši mladi igrači Veljko Jović, Aleksandar Spasić i Srećko Stefanović. Sa treninzima, posle povrede, je počeo i Milan Petković, dok Dušan Stanković ,,Torez” još u celosti nije zalečio povredu i još uvek je van stroja.
JUGpress: Fudbalska javnost Vlasotinca je znatiželjna da sazna imena potencijalnih pojačanja ?
MM: Pa, evo i tih imena sa kojima je razgovarano i koji su dali pristanak da postanu naši članovi, a neki od njih su već počeli da treniraju sa novim drugovima.To su: Marko Hristić (Dinamo, Vranje – pozajmica), Stefan Ilić i Marko Kostić (Moravac, Mrštane), Lazar Kitanović (Radnik, Surdulica), Vukašin Kitanović (Morava, Vladičin Han), Miloš Milić i Velimir Zdravković (Budućnost, Orašje). Blizu smo dogovora da iz pirotski Radnički na pozajmicu stigne Predrag Ivković. Ovo nije konačan spisak, jer smo blizu realizacije dolaska još dvojice novih igrača. A, kako do kraja prelaznog roka, a to je 31.avgust, sve je moguće, jer nećemo odbiti želju nekog kvalitetnog igrača da posatane naš novi član, pogotovu što se u završnici prelaznog roka obavljaju mnogi transferi i prelasci.
JUGpress:: Kada će ekipa početi da igra kontrolne utakmice i znate li imena rivala na prijateljskim utakmicama ?
MM: Uputili smo ponudu svim srpskoligaškim klubovima sa teritorije Jablaničkog okruga da igramo prijateljske utakmice, a inače. po zamisli trenera Dragana Nikolića biće odigrano osam kontrolnih utakmica kako bi se prilika pružila svim kandidatima za najbolji sastav. Učinićemo sve da u prvenstvenu sezonu uđemo potpuno spremni, tako da će naši navijači imati prilike da vide jednu potpuno novu i jaku Vlasinu – uveren je Miroslav Milosavljević, sportski direktor vlasotinačkog srpskoligaša ekipu Vlasine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare