Vlasina nikome ne preti ali veruje u svoje snage

smart

VLASOTINCE

Nova fudbalska sezona na srpskoligaškom „Istoku” počinje narednog vikenda, tačnije 13. i 14. avgusta utakmicama prvog kola jesenjeg dela prvenstva. Prošlogodišnja 2020/2021. sezona bila je po mnogo čemu turbulentna, jer se za bodove borilo čak 20 klubova, a iz lige je ispalo 12 ekipa. Odlukom meritornih fudbalskih organa u nastupajućoj takmičarskoj godini za bodove će se nadmetati 16 klubova, što će u dobroj meri biti relaksirajuće takmičenje za sve klubove, jer za opstanak u srpskoligaškom društvu neće strepeti najveći broj klubova. Vlasotinački srpskoligaš, ekipa „Vlasine“, sezonu je završila na četvrtom mestu na tabeli, što u rukovodstvu kluba smatraju zadovoljavajućim uspehom, jer nijednog trenutka nije bio ugrožen srpskoligaški status. Da su fudbaleri bili na nivou igara i rezultata iz jesenjeg dela prvenstva, sigurno bi sam bodovni učinak bio još bolji. No kako za prošlim vremenima ne treba posebno žaliti, tako „Rosuljci” u novu fudbalsku sezonu ulaze sa puno optimizma i želje da potvrde svoje fudbalske vrednosti na način kako to dolikuje klubu sa jednovekovnom uspešnom tradicijom.

U razgovoru sa predsednikom kluba Bojanom Vlajkovićem i njegovim najbližim saradnicima, potpredsednikom Nenadom Stojkovićem i sportskim direktorom Miroslavom Milosavljevićem saznali smo sve ono što tišti armiju navijača srpskoligaša Vlasine, koji će sigurno biti 12. igrač i vetar u leđa „Rosuljaca” u jesenjoj sezoni, jer po svemu sudeći neće biti zabrane prisustva gledalaca na tribinama stadiona.

  • Postignutim rezultatima u prošloj sezoni i plasmanom na četvrtoj poziciji možemo biti zadovoljni, jer nismo strepeli za svoj status kao najveći broj klubova iz lige. Možda je moglo i malo bolje, ali ni ovim učinkom nismo nezadovoljni. Da smo imali navijače na tribinama, verujem da bi naš bodovni učinak bio još produktivniji – veli predsednik Bojan Vlajković, s tim što potpredsednik Stojković smatra da „prolećni deo prvenstva bio je daleko ispod očekivanog u odnosu na prvi deo sezone”.

JUGpres: Kada ste započeli sa pripremama za novu sezonu?

Predsednik Vlajković: Sa pripremama se počelo 7. jula i momci su svo vreme radili veoma ozbiljno, pri tom poštujući sve zahteve trenera iz stručnog štaba, na čelu sa Draganom Nikolićem, koji će biti i ove sezone na mestu prvog kormilara ekipe. U rad je uključen i i specijalista za fizičke pripreme Zoran Repac, po čijem će se planu i programu raditi ova vrsta priprema. Raduje nas činjenica da se radilo dobro i da je atmosfera na najvišem nivou, što je jedan od preduslova za stvaranje pozitivne klime među igračima.

JUGpress: Koji su rezultati kluba posebno obeležili nedavno završenu fudbalsku sezonu?

Predsednik Vlajković: Mi najčešće pričamo u rezultatima prvog tima. Ja ovom prilikom želim da kažem da su imali izuzetno dobre takmičarske rezultate dve naše selekcije. Ekipe pionira i kadeta od jeseni igraće u višem stepenu takmičenja u okviru liga pod ingerencijom FSRIS, što je izuzetno dobro za te mlađe naraštaje da se oprobaju u višem i kvalitetnijem rangu. Bez mlađih selekcija nema ni dobre seniorske ekipe.

JUGpres: Koja su vaša očekivanja u sezoni koja će uskoro početi?

Predsednik Vlajković: Na „Istoku” sada veliki broj novih i to dobrih ekipa. Iz Prve lige Srbije pridružile su nam se ekipe pirotskog „Radničkog“, „Dinama“ iz Vranja, „Trajala“ iz Kruševca, leskovačke „Dubočice“ i „Jagodine“ iz istoimenog grada, a tu su još starosedalačke kvalitetne ekipe, kao i novi srpskoligaši koji imaju svoje ambicije. Biće to izuzetno zanimljiva prvenstvena trka svih 16 ekipa, a naša su očekivanja da budemo po plasmanu na nivou prošle sezone, sa željom da budemo bar jednu stepenicu više. Nikome ne pretimo, ali mislim da imamo snage i kvaliteta za tako nešto.

JUGpress: Šta ima novo kad su u pitanju infrastrukturni radovi na stadionu?

Potpredsednik Stojković: Što se tiče infrastrukture na stadionu, tu ima određenih problema i dovijamo se po tom pitanju na razne načine, jer nismo u mogućnosti sa postojećim budžetom da nešto više uradimo, s obzirom da je on dovoljan da servisiramo troškove takmičenja, održavanje terena i postojeće infrastrukture. Uspeli smo da nešto uradimo oko obezbeđivanja vode za zalivanje terena bušenjem bunara, ali ustanovljeno je da nema dovoljno vode za zalivanje vodom terena, jer se došlo do stene, koja je nepromostiva za dalje bušenje. Kad budu manje vrućine i manje potrebe za zalivanjem, koristićemo, sigurno, vodu iz naše bušotine.

JUGpres: Koja ekipa važi za favorita za šampionsku titulu?

Sportski direktor Milosavljević: Pa ona ekipa, koja osvoji najviše bodova. (Nema šta, nismo znali da je tako!?).

Potpredsednik Stojković: Glavni kandidati su povratnici u ligi, leskovačka „Dubočica“, „Trajal“, „Radnički“ iz Pirota. To su sve gradski klubovi iza kojih stoji grad i sa mnogo većim budžetom u odnosu na naš budžet. Nećemo se ni mi predati, bez obzira na sve, jer mislim da imamo mnogo bolju ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Uostalom, sportski teren je jedino merilo vrednosti svake ekipe.

JUGpress: Da li ste zadovoljni saradnjom sa lokalnom samoupravom?

Predsednik Vlajković: Naravno. Saradnja je na potrebnom nivou i mislim da će tako biti i u

narednom periodu, jer Vlasina je prava sportska institucija i jedan ozbiljan pozitivni prezent našeg grada. Inače, klub radi i posluje isključivo u okviru zakona i propisa naše države, domaćinski vodeći računa sa sredstvima koje ima na raspolaganje, jer kada smo preuzeli klub, mnogo toga nije štimalo kako treba, a u međuvremenu uspeli smo da stanje u klubu u svim segmentima dovedemo na zadovoljavajući način.

KONTROLNE UTAKMICE

„DESETKA” MERA ZA LESKOVAČKU SLOGU

Pored napornog rada na treninzima u pripremnom delu bilo je i kontrolnih utakmica na kojima su svi igrači dobili priliku da iskažu svoje fudbalske vrednosti. U generalnoj probi na svojoj „Rosulji”, „Vlasina“ je sa 10:0 savladala leskovačku „Slogu“.

  • Odigrali smo pet kontrolnih utakmica. Ekipu „Donje Lomnice“ savladali smo sa 6:0, zatim sa 1:3 bili bolji u Pirotu u meču sa domaćim „Jedinstvom“. Bez golova završen je meč sa ekipom „Pčinje“ na našem terenu, na kome nas je sa 1:4 savladala komšijska „Dubočica“. U poslednjoj proveri sa 10:0 savladali smo novajliju u srpskoligaškom društvu, ekipu leskovačke „Sloge“. Ovako visok rezultat nikako ne sme da zavara naše fudbalere, jer u svakom narednom meču, čekaju ih nova iskušenja, a prave vrednosti se iskazuju u prvenstvu i na sportskom terenu – upozorava Miroslav Milosavljević, sportski direktor kluba.

PRELAZNI ROK – NA „ROSULjU” STIGLO DESET NOVIH IGRAČA

Letnji prelazni rok je u punom zamahu i trajaće do sredine septembra. Iz kluba, za sada, je otišlo devet igrača, a isto toliko, sa prefiksom „pojačanje” stiglo je na „Rosulju”.

  • Naše redove napustili su: Nikola Stanković, Marko Ilić i Stefan Ilić (Plantaža), Vojislav Ilić (Radnički, Svilajnac), Marko Hristić (Dinamo, Vranje), Nemanja Conić (SFS Borac, Paraćin), Zoran Šćepanović (Nemačka), Aleksandar Stanković i Veljko Đorđević (?). Naši novi članovi su: Aca Stojković (Budućnost, Popovac), Dragan Cakić, Nikola Marinković, Nemanja Smiljković (Radan, Lebane), Dejan Blagojević (Sileks, Kratovo), Aleksandar Mitrović i Ivan Milić (Dubočica, Leskovac), Dragiša Milić, Jovan Jović (Budućnost, Orašje) – precizno iznosi podatke potpredsednik Nenad Stojković o igračkim kadrovskim promenama u klubu, dodajući da, sigurno, neće imati ništa protiv ukoliko se pojavi mogućnost angažovanje kvalitetnog pojačanja.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare