Vladajuća većina o izlasku opozicionih odbornika iz vranjske Skupštine

VRANJE

Predstavnici vladajuće većine u Skupštini grada Vranja, koju čine SNS, SPS i JS, u pauzi današnjeg skupštinskog zasedanja odbratili su se novinarima kako bi izneli svoj stav o izlasku opozicionih odbornika iz lokalnog parlamenta.

Oni smatraju da usvajanje novog Poslovnika o radu Skupštine nije pravi razlog njihovog napuštanja sednice i da se radi o neodgovornom ponašanju ljudi koji su izabrani da zastupaju stavove svojih birača“.

„Znam sa koliko pažnje, truda, nepristrasnosti, tolerancije i poštovanja prema svim odbornicima sam se sve vreme odnosio tako da su potpune neistine koje su navedene, ali to je odraz njihove bezidejnosti i nedostatka argumenata da nađu bilo kakav razlog pred građanima i svojim glasačima. Najviše su oštećeni upravo birači opozicionih stranaka jer njihovi interesi neće biti zastupljeni javno i pored toga što smo uspeli da obezbedimo direktan televizijski prenos i omogućimo transparentnost u radu. To nije bilo dovoljno jer nisu znali da iskoriste institucionalne mogućnosti za svoje delovanje“, rekao je predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković.

On je dodao da veruje da će opozicija promeniti svoju odluku i vratiti se u skupštinsku salu sa novim idejama i sa konstruktivnim predlozima „koje nismo imali priliku da čujemo u predhodnom periodu“.

 „Pozadina je druga. To nije odluka sa lokala i nije vezano sa politikom koju vode i programom koji imaju te političke opcije. To je nalog iz Beograda ili negde sa zapada, nalog njihovih finansijera koji smatraju da se narodna volja pravi na ulici i da je ulica ta gde se dolazi na vlast. Sve se ovo dešava kada se menja poslovnik u pozitivnom smislu. Ovo bi nazvao neodgovornim ponašanjem opozicije, neodgovorno prema biračima koji su ih izabrali da zastupaju njihove interese, a koliko vidim oni su odlučili da to nije u Skupštini. Nadam se da će to građani prepoznati i na narednim izborima ih kazniti“, rekao je šef odborničke grupe SNS Goran Nikolić.

Šef odborničke grupe JS Dejan Manić pitao je odbornike opozicije čime su oni to nezadovoljni?

 „Od tih osmoro koji su napustili rad parlamenta, jedan je bivši odbornik Jedinstvene Srbije koji je prešao u Narodnu stranku i tako postao njihov odbornik. Da li je to demokratija? Mi se nismo bunili. Oni taj mandat nisu zaradili na izborima, a sad napuštaju Skupštinu. Svoja prava treba da traže na izborima. Oni su danas izašli nezadovoljni ne znam čime. Poslovnik im daje veća prava nego što su imali. Nisu ni uvređeni ni povređeni. Za njih je možda dobar potez, za građane je loš, rekao je Manić.

Skupština je mesto gde opozicija treba da iznese političke stavove i bori se za svoja prava i podršku sugrađana, rakao je Srđan Dekić, šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije.

„Ovakav izlazak iz Skupštine ne doprinosi demokratičnosti i na taj način su svi uskraćeni, ne samo građani već i odbornici koji kroz diskusiju dobijaju mogućnost da iznesu svoje stavove“, zaključio je Dekić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare