Vlada Srbije predvidela pet miliona dinara za žensko preduzetništvo u Vladičinom Hanu

VLADI:IN HAN

Zamenik predsednika opštine Vladičin Han Vladimir Kostić i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović,  potpisali su ugovor o realizaciji projekta vrednog pet miliona dinara.

Opština Vladičin Han za realizaciju projekta je izdvojila milion dinara, a od Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj stićiće namenski transfer od 5.100.000 dinara.

Zamenik predsednika opštine Vladičin Han kaže da je ovo samo jedan od projekata kojim lokalna samouprava želi da podstakne razvoj preduzetništva.

„Na taj način želimo da ohrabrimo naše sugrađanke da otvaraju svoja preduzeća i preduzetničke radnje i time ostvare aktivniju ulogu u ekonomskom razvoju opštine Vladičin Han. S obzirom da je u velikoj konkurenciji podržan projekat koji je kandidovala opština Vladičin Han, smatram da je ovo priznaje našoj opštini za sve aktivnosti i mere koje smo sprovodili na razvoju preduzetništva“, ističe Kostić.

U okviru ovog projekta kojim se podstiče razvoj ženskog preduzetništva sredstva su dobili i Novi Sad, Leskovac, Zaječar, Topola, Sremski Karlovci i Varvarin i reč je o prvim potpisanim ugovorima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare