Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila nesmetan transport i tranzit robe teretnim vozilima kroz Srbiju

BEOGRAD-

Vlada Srbija je na hitnoj sednici 16.marta donela odluku kojom je omogućila nesmetan transport i tranzit robe teretnim vozilima u Srbiji

Veliki broj privrednika, posebno izvoznika gotovih proizvoda  i uvoznika repromaterijala, obratio se Privrednoj komori za pomoć jer su vozači zadržavani u karantinu i zbog toga je došlo do kratkotrajnog zastoja u ispiruci robe.

Na graničnim prelazima nema zastoja , ne više od 30 metara, gde se u grupama od 25 kamiona, koji  imaju tranzit kroz našu zemlju, omogućava da uz policijsku pratnju odu do narednog graničnog prelaza.

Vozači kamiona se pregledaju na ulazu u zemlju i , ukoliko nemaju simptome virusa covid 19, puštaju uz pilicijsku pratnju do izlaza iz Srbije.

Za teretna vozila koja transportuju robu unutar Srbije, omogućena je brža procedura i kontrola robe i vozača koji se takodje podvrgavaju medjunarodnoj kontroli i ukolilo nemaju simptome virusa puštaju na odrediste istovara/utovara robe.

PKS RPK Leskovac će biti stalno u kontaktu sa granicnim prelazom “Preševo” i sa nadleznim u granicnoj policiji i izveštavati PKS .

Iz Regionalne privredne komore Leskovac mole privrednike da budu strpljivi i imaju poverenja u Vladu Srbije, Privrednu komoru kojoj se i najviše obraćaju za pomoć i da država sve čini u ovim tešskim trenucima da olakša poslovanje privrede.

Za sve informacije privrednici mogu da pozovu PKS RPK Leskovac na telefon broj 016 250 011 ili da se informišu na sajtu sajta www.pks.rscovid@pks.rs i na telefon 0800 808 809.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare